Pamukkale'ye Büyük Proje

Pamukkale'ye Büyük Proje

Pamukkale Belediyesi  tarafından Türkiye’nin en büyük tematik kent orman parkının inşasına başlandı.

A+A-

Kurulduğu günden beri yapılan projeler ile dikkatleri çeken Pamukkale Belediyesi, şimdi de Türkiye’nin en büyük tematik kent orman parkı olacak olan Seyir Tepesi Parkı’nı Pamukkale ve Denizli halka kavuşturacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Dedeman Otel’de yapmış olduğu basın toplantısı ile projeyi detaylandırdı. 

 

Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında olan Seyir Tepesi Parkı ile alakalı bilgiler veren ve bu projenin Türkiye’de ilk ve birinci seçildiğini vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 4 sene gibi kısa bir zamanda Pamukkale Belediyesi olarak pek çok projeye imza attıklarını, Pamukkale İlçesinin ve Denizli halkının böyle bir projeye gereksinim duyduğunu, 2016 senesinde başlayan ve 2017 senesinde belediyeye kazandırılan projede bugün son noktaya geldiklerini, Tematik Kent Orman Parkı Seyir Tepesi Projemiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gerçekleştirilen 1451 proje içinde Türkiye’nin en büyük Tematik Kent Orman Parkı seçildiğini ifade etti.  

 

“20 AYDA BİTECEK, KENTE DEĞER KATACAK” 

Seyir Tepesi Projesi 5 etaptan oluşacak ve 20 ay gibi bir süre devam edecek. Proje bittiğinde 405 dönüm kullanım alanında 10 bin kişiye aynı anda hizmet sunulacak. Kınıklı Mahallesi, Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinin karşı tarafından yapılacak projenin ilçeye ve Denizli’ye değer katacağını ifade eden Başkan Gürlesin, 150 kişiye de istihdam sağlanacağını belirtti. Ve doğa, sağlık ve tarihi turizminin yanında kent ormanı ile alakalı da turizmde Denizli’de çeşitliliği arttırmış olacaklarını söyledi.  

 

İLK ETAP TEMMUZ AYINDA BİTECEK 

Başkan Gürlesin, 20 ayda tamamlanması planlanan ve 5 etaptan oluşacak olan projede ilk etapta şelale parkının Temmuz ayında tamamlanacağını ve Denizli halkının hizmetine sunulacağını, 2. etapta el sanatları ve kır lokantası projesinin olacağını ve Ağustos ayında biteceğini, 3. etapta gençlik vadisi ve Horoz Köy’ün olduğunu, Horoz Köy’ün 13 dönüm üstüne kurulacağını ve sene sonunda bitirileceğini, 4. etapta sonsuz bahçenin olacak ve vatan için şehit düşen canların bu parkta hem anılacağını hem de anlatılacağını, 5. ve son etapta ise renkli orman ve kültür evleri projesinin olacağını, bu projenin 2019 Mayıs ayında tamamlanıp hizmete açılmış olacağını belirtti.

 

Pamukkale Belediyesi olarak çok iddialı projelere imza attıklarını ve 4 senelik bir belediye olarak Türkiye’nin en büyük tematik kent orman parkı projesini yapacaklarının onur ve gururu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Gürlesin, projenin ülkeye, Denizli’ye ve ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.