Partilerden İlk Açıklamalar Geldi!

Partilerden İlk Açıklamalar Geldi!

Türkiye'de Bugün yapılan 2015 genel seçim sonuçlarından sonra partilerden ilk açıklamalar geldi.

A+A-

AKP:


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan son dakika açıklama geldi.

 

Polisevi’nden Eskişehir AKP İl Başkanlığı'na çıkışı sırasında açıklamada bulunan Bakan Avcı, “Hayırlı olsun inşallah, hayırlı olsun vatana, millete, memlekete hayırlı olsun inşallah. Valla çok değişken şeyler geliyor bize de. Nihai sonuçlar belli olsun, ondan sonra daha rahat konuşuruz. Eskişehir’de de dalgalanıyor bir şeyler. Türkiye geneli için de öyle. Hayırlı olsun inşallah, hayırlısı olsun inşallah” dedi.

 

Açıklamanın ardından Polisevi'nden ayrılan Bakan Avcı, parti binasına geçti.

Denizli Ak Parti İl Başkanı Şahin Tin Seçim Sonucunu Değerlendirdi

 

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, seçimler ile ilgili ilk değerlendirmesinde "İnşallah bu sonuçlar ülkemiz için hayırlı olur. Yarınların ne getireceğini bilemeyiz" dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, seçim sonuçlarının netleşmesi ile birlikte parti binasında basın açıklaması yaptı.  AK Parti Denizli Milletvekilleri ve Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Emin Okkaya, Osman Yüceliş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve teşkilat mensuplarının da katıldığı basın açıklamasında Başkan Tin şunları söyledi. "7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını büyük ölçüde aldık. Türkiye halkı 13 yıldır bize tek başına iktidar olma görevi verdi.  Bizde 13 yıl boyunca milletimize her ne lazımsa bütün hizmetlerimizi yerine getirdik. Sayın Bakanımız, başkanlarımız yine yerel yönetimlerimiz görevlerimizi yerine getirdi.  Tabiki 7 Haziran seçimleri sonucunda halkımızın takdirini gördük. Biz demokrasiye inanıyoruz, sandıktan çıkan sonuca da inanıyoruz. Demek ki halkımız böyle takdir etti. İnşallah bu sonuçlar ülkemiz için hayırlısı olur. Yarınların ne getireceğini bilemeyiz. Ama biz yine de milletimizin istikrar ve güvenli geleceğini istiyoruz. Seçim sonuçları milletimize hayırlı olsun" dedi.

CHP:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. Kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu,  “Demokarasi kazandı. Türkiye kazandı. Hepinizi seviyorum. Yaşasın demokrasi ” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli'de  CHP açısından mutluluk verici olduğunu fakat Türkiye açısından Türkiye'de beklenen  sonucu elde edemediğini söyledi.

Denizli’de partilerin çıkardığı milletvekili sayısında değişik oldu. Denizli 2011 seçimlerinde CHP 2 milletvekili çıkarmıştı, geçerli oyların yüzde 35.1’ini alan CHP de üç milletvekilliği kazandı. CHP, 2011 seçimine göre hem oylarını hem de milletvekili sayısını artırdı. CHP'de ön seçimle birinci sıraya yerleşen Melike Basmacı, ikinci sırada Kazım Arslan, Üçüncü sırayı ise Gülizar Biçer Karaca Meclis'e girmeye hak kazandı.  Denizlide her türlü zulme baskıya hukukun her türlü ayaklar altına alındığı bir seçim geçirdiklerinden bahseden Çavuşoğlu, "Hilenin yapıldığı kanunların ayaklar altına alındığı kamu görevlilerinin görevlerini yeterince infa etmediği malum zihniyetin temsilcisi tarafından denizlide bir zulüm tüm partilere yaşatıldı. Ama buna rağmen denizlide  CHP gerek örgütüyle gerek adaylarıyla gerek çalışanlarıyla büyük özveri ve mücadele gösterdi.Tüm sandıkların sonuçlarını aldık tüm sandıklarda örgütlenmemizi tam yaptık.Ama bugün denizlide yaşanan bu mutluluk verici tablo bizim içimizde yarım  bir sevinç oluşturdu.Denizlide model bir çalışma örneği gösterdik.Özellikle il örgütünün başta olmak üzere kadın kollarımız, gençlik kollarımız ,adaylarımız aday adayı olup aday olamayan arkadaşlarımız, iki bin emeklimiz ve seksene yakın kurduğumuz özel ekiplerle denizlide ulaşmadığımız hiçbir yer hiçbir köy kalmadı ve bunun üzerini de denizlide haklı ve onurlu bir sonuca ulaştık ama bu sonuç tek başına gerçekten yeterli değil ama ben buradan sizin aracılığınızla denizlide çalışan tüm arkadaşlarıma, örgütlerime, adaylarıma ,ilçe başkanlarıma kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza sonsuz bir şükran sunuyorum.Bu bir işaret , göstermiştir ki Denizli de malum zihniyet denizli sokaklarını yavaş yavaş terk etmekte ve umarız ki önümüzdeki gerçekleştireceğimiz ilk seçimde de bunların tamımı Denizli sokaklarından süpüreceğimizi de açık ve net söyleyebilirim.Buradan da tüm Türkiye ye mesaj veriyoruz bizim anlattığımız projelerimize sahip çıkma noktasında da bizden inançlarını eksik etmesinler" dedi

MHP:

Oktay Vural'dan seçim yorumu

 

Reuters'a konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Ak Parti ile koalisyon ihtimalini konuşmak için çok erken olduğunu söyleyen Vural, şöyle dedi: "Parti olarak hedefimiz tek başımıza iktidardı. Bu sonuçlardan sonra genel merkezimizin değerlendirme yapması daha sağlıklı... Şu an benim koalisyon ile ilgi bir değerlendirme yapmam doğru olmaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.