PAÜ Bu Taciz Skandalı İle Çalkalanıyor!

PAÜ Bu Taciz Skandalı İle Çalkalanıyor!

Mağdur kadın güvenlik görevlisinin savcılığa şikayet etmesiyle ortaya çıkan taciz olayı Pamukkale Üniversitesini karıştırdı...

A+A-

Kısa süre önce yabancı öğrenciler konusunda yaşanan skandallarla ulusal medyanın gündeminden düşmeyen Pamukkale Üniversitesi yine bir taciz skandalı ile çalkalanıyor.

İddialara göre; iki yıldır üniversitenin üst yöneticilerinden birinin mobbingine maruz kalan bayan ( ismi bizde saklı ) güvenlik görevlisinin, yine aynı yöneticinin cinsel taciz ve istismarına maruz kaldığı, şiddete uğradığı, yaşanan olayın amirlere iletilmesi sonrasında apar topar üniversitenin idari üst yöneticilerden birisinin odasına götürüldüğü ve olayın kapatılmasına zorlandığı, bunun için tehdit edildiği iddia edildi.

Daha sonra üst yönetimin olaydan haberdar olduğu, bayan güvenlik görevlisinin üst yönetim katına çağrıldığı ve sorguya alındığı ancak herhangi bir işlem yapılmadan. Olayın geçiştirilmeye çalışıldığı, daha sonrasında da üniversitenin şehir merkezinin dışında olan uzak bir birimine sürüldüğü İddialar arasında yer almaktadır. Bayan güvenlik görevlisinin olayı savcılığa bildirdiği ve ifade verdiği (  2024 / 73.. )  yaşanan olayın cinsel istismar, saldırı ve kadına şiddet içerdiği İddia edildi.

Bu olayın üstünün örtülmeye çalışılması, olayı yaşayan bayan güvenlik görevlisinin korunması gerekirken başka uzak birime sürülerek cezalandırılması, amirlerinin baskısına maruz kalması, hatta ve hatta üst yöneticilerden birinin cinsel istismar anlattığın gibi olmaz şöyle olması gerekir diye tarif etmesi olayın önemini daha da artırmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi’nin böyle olaylarla anılması tüm Denizli kamuoyunu derinden yaralamaktadır. Geçen hafta hastane bahçesinde, kantininde ateşli silahlarla insanların saldırıya uğraması da Üniversitede güvenlik zaafiyetinin olduğu da ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum