PAÜ Hastanesi "HAP"ı Uyguladı

PAÜ Hastanesi "HAP"ı Uyguladı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde “Masa Başı ve Uygulamalı HAP Tatbikatı” başarılı bir şekilde uygulandı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri olarak 2021 yılı ( HAP ) Hastane Afet Planında yer alan ve yılda bir kez yapılması gereken masa başı tatbikatı 23 Eylül 2021 tarihinde uygulamalı tatbikat ise 24 Eylül 2021 tarihinde başarıyla uygulandı.   

Masa başı ve uygulamalı tatbikat senaryosu olarak  ilimiz veya hastanemizde meydana gelebilecek Kimyasal, Radyolojik, Biyolojik ve Nükleer (KBRN) saldırı ve bulaşlara karşı hastanemiz ekiplerinin hazır olma ve müdahale yöntemleri başarıyla uygulandı. Senaryo ise; hastanemiz Sterilizasyon ünitesinde kimyasal saçılma meydana gelmesiyle personellerin kimyasal maddeye maruzasyonu sonucu  hastanemiz afet planında görevli KBRN ekiplerinin olaya müdahalesi planlandı. Kimyasal saçılmanın olmasından kısa bir zaman sonra toplanan hastane afet planında görevli ekipler hastane afet yöneticisi başkanlığında, operasyon, planlama, lojistik, halkla ilişkiler, kurumlar arası koordinasyon, iş güvenliği uzmanı, tıbbi etik kurulu ve  finans olarak gruplara ayrılmış dakika dakika yaşanan gelişmelerle ilgili strateji geliştirerek, hastanenin hizmetlerinin sürdürülmesinin devamını sağladılar. Bu senaryo önce masa başı tatbikatta uygulanmış ertesi gün ise uygulamalı olarak başarıyla gerçekleştirildi.                                                                                                                                                              

Tatbikat sonrasında grup sözcüleri tatbikat anında yaptıkları grup çalışmalarının değerlendirmelerini hastane afet yöneticisi ve tatbikat katılımcılarına sundular.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk YÜKSEL tatbikata katılan İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Ekiplerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek bu tür tatbikat çalışmaları sayesinde her yıl kendilerini geliştirdiklerini belirtti.

 PAÜ Hastane Md. Yardımcısı ve Hastane Afet Yönetimi Birim Sorumlusu Osman Dirmilli PAÜ Hastaneleri olarak meydana gelebilecek afetlere karşı her zaman hazırlıklı ve eğitimli ekiplerle tatbikatların devam edeceğini belirterek afetsiz günler yaşanmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.