PAÜ Öğrencisi Otomotiv Sektöründe Antibakteriyel Kauçuk Talebini Karşılayacak

PAÜ Öğrencisi Otomotiv Sektöründe Antibakteriyel Kauçuk Talebini Karşılayacak

Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuzhan Nalbant'ın 2209/B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği kapsamında hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

A+A-

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akın Şahbaz’ın akademik danışmanlığı ile HD Kauçuk San. ve Tic. A. Ş. Fabrika Müdürü Sayın İsmail Yılmaz Aktekin sanayi danışmanlığında Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Oğuzhan Nalbant’ın başvurduğu “Yeşil Sentez ile Elde Edilen Gümüş Nanoparçacıkların Otomotiv Sektöründe Kullanımı ile Kauçuk Ürünlere Antibakteriyel Özellik Kazandırılması ve Fiziko-Mekanik Özelliklerin İyileştirilmesi” adlı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Proje Hakkında bilgi veren proje danışmanı Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akın Şahbaz şunları aktardı: “Günümüzde COVID-19 salgın hastalığının ortaya çıkmasıyla beraber antibakteriyel ürünlere olan ilgi de artmıştır. Bu çalışma otomotiv sektöründe kullanılan kauçuk ürünlerde oluşabilecek bu talebi karşılamaya yönelik olacaktır. Gümüş nanoparçacıkların kauçuk hamur karışımları içerisinde kullanımı ile kauçuk ürünlere hem antibakteriyel özellik kazandırılması hem de ürünlerin fiziko-mekanik özelliklerinin iyileştirilmesi hedeflenmiştir. Proje çalışmaları ile istenilen sonuçlara ulaşıldığı takdirde antibakteriyel özelliklere sahip, çevre dostu, inovatif kauçuk ürünler geliştirilecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.