PAÜ'de Türkçülük Etkinliği

PAÜ'de Türkçülük Etkinliği

PAÜ FEF İsmail Çetişli Konferans Salonunda 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri kapsamında Edebiyat ve Folklor Topluluğu’nca “Türk Şiirine Kazınmış Vaktiyle Bir ATSIZ Varmış” isimli müzik ve şiir dinletisi yapıldı. 

A+A-

PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonunda 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri kapsamında Edebiyat ve Folklor Topluluğu’nca “Türk Şiirine Kazınmış Vaktiyle Bir ATSIZ Varmış” isimli müzik ve şiir dinletisi etkinliği yapıldı. Programa Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Denizli Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, MHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Ferhat Ağırman, Denizli’deki aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Ozan Nihat, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Mehmet Vefa Nalbant, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Başkanı Nurettin Öztürk, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Süleyman Solmaz, Doç. Dr. Levent Kurgun ve öğrenciler katılımda bulundu.

 

CEMAL SAFİ UNUTULMADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan programda evvela 18 Nisan 2018’de aramızdan ayrılan Türkçenin güçlü şairlerinden Cemal Safi’nin bir şiiri okunup şair anıldı. Daha sonra Edebiyat ve Folklor Topluluğu Başkanı Orhan Çiçek tarafından Hüseyin Nihal Atsız’ın Türk şiiri ve Türkçülük düşüncesi bakımından önemi ile alakalı bir konuşma yapıldı.

 

Konuşmadan sonra Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirleri okunmaya başlandı. Program bitişinde Topluluk Danışmanı ve PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir tarafından günün anlam ve önemi ile alakalı etkinliği gerçekleştiren öğrencilere Türk bayrağı verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.