PAÜ'lü Akademisyenlere Mahtumkulu Ödülü

PAÜ'lü Akademisyenlere Mahtumkulu Ödülü

PAÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam’a Türk dünyasının ve Türkmenistan’ın büyük şairlerinden Mahtumkulu Firakî hakkında yaptıkları çalışmalardan ötürü Türkmen

A+A-

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği’nce Dikmen Vadisi’nde Mahtumkulu heykelinin de olduğu Türkmenistan Parkı’nda gerçekleştirilen Mahtumkulu Firakî’yi anma etkinlikleri kapsamında bir dizi tören yapıldı.

Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Mahtumkulu ile alakalı yapmış olduğu konuşmasında 1992’de ilk olarak Dr. Himmet Biray’ın hazırladığı ve Kültür Bakanlığı’nca yayınlanan Mahtumkulu Divanı üzerinde 2014’te başkanlığındaki bir ekipçe 4 büyük kitabın hazırlandığından ve bunların Türkmenistan’da Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimyhammedov’a sunulduğunu ifade etti.

Mahtumkulu’nun şiirlerinden örneklerin de okunmuş olduğu törenden sonra 2014’te yapılan ve 2018’de de yapılması düşünülen Mahtumkulu hakkında yeni yayınlar nedeni ile Prof. Dr. Abdurrahman Güzel’in önderliğindeki çalışma ekibine de plaket sunuldu..

Görüş Alış Verişi Yapıldı

Çalışma ekibinden Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Prof. Dr. Ali Duymaz, Doç. Dr. Berdi Sarı, Prof. Dr. Nergis Biray, Doç. Dr. Hamiye Şibil Duran, Dr. Öğrt. Üyesi Soner Sağlam, Uzm. Emrah Yılmaz tek tek kürsüye çağrıldılar ve plaketlerini büyükelçi İshankuli Amanlyev verdi.

Törenden sonra Türkmenistan Ankara Büyükelçiliğince Türkmen pilavı ikram edildi. Bu sırada bilim adamları ve kurum yöneticileri arasında Mahtumkulu üstüne çalışmaların devamında neler yapılabileceği ile alakalı görüş alışverişi yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.