PAÜ’nün Milli Mücadele Sergisine Korona Engel Olamadı

PAÜ’nün Milli Mücadele Sergisine Korona Engel Olamadı

PAÜ öğretmen adayları, Öğretim Teknolojisi ve Materyal Tasarımı Dersi çerçevesinde Millî Mücadelenin 100. Yılı ile alakalı bir sergi hazırladılar.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile 23 Nisan 2020’de sergilenmesi planlanan fotoğraf sergisi, Korona virüs önlemlerinden ötürü hazırlanmış olan video kaydı ile ilgililerin beğenisine sunuldu.

Sergi çalışmasını yapan Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Doğan, sergide Millî Mücadele günlerini anlatan fotoğraf ve diğer görseller kullanılarak konuların iki bakış açısıyla ele alındığını ifade ederken, her iki açıdan da bakıldığında Milli Mücadele Dönemine ait farklı bir fotoğrafın görüldüğünü söyledi. Bu şekilde Millî Mücadele sürecindeki bir olayın iki ayrı boyutunu birlikte görebilmeyi sağlayan bu teknikle 50 çalışma hazırladıklarını belirten Doç. Dr. Doğan, Millî Mücadele’de rol almış kahramanlar ve bu kahramanların verdikleri mücadeleleri iki boyutuyla çalışmalarda yansıtılmaya çalıştıklarını dile getirdi.  

Kalıcı Hale Getirmeyi Amaçladık

Doç. Dr. Yasin Doğan; “Hazırladığımız sergideki eserlerimizi özellikle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören çocuk ve gençlerimizi ziyaretçi kitlesi olarak düşünerek, tarihimizin öğrenilmesini daha eğlenceli ve kalıcı hale getirmeyi amaçladık. Öğretmen adaylarımızla hazırladığımız sergimizi Dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) salgın tedbirleri nedeniyle bir video kaydıyla çocuk ve geçlerimizin beğenisine sunmak istedik. İki boyutlu fotoğraf tekniğiyle bu çalışmaları yapan öğretmen adaylarının böyle bir çalışma içerisinde olmaktan mutlu ve istekli olmaları beni de çok memnun etti. Kendilerine verdikleri emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.