PAÜ'nün Uçak Fikri Dereceyle Döndü

PAÜ'nün Uçak Fikri Dereceyle Döndü

İstanbul Havalimanı İşletmesi (İGA)’nın Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ortaklığında yaptığı “Yetenek Kapısı Uçan Fikirler Proje Yarışması” neticelendi.

A+A-

Aralarında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Aleyna Cemile Eren’in de olduğu “Duymayan Kalmasın” isimli proje üçüncülük ödülüne layık görüldü.

İGA, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi iş birliği ile gençlerin proje becerilerini artırmak, fikirlerini organize ederek takım çalışması ortaya koymalarına katkı sunmak ve yetenekli gençleri desteklemek amaçlarıyla “İGA Uçan Fikirler Proje Yarışması” düzenledi. Türkiye genelinden üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya; lisans 3. sınıf ve 4. sınıf ile yüksek lisans öğrencileri ya da 2019-2020 yıllarında lisans veya yüksek lisans mezunu olan öğrenciler projeleri ile katıldı. Yapılan değerlendirme sonunda PAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Aleyna Cemile Eren, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Nefes Ak ve Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Yavuz Can Aydın’dan oluşan ekip, “Duymayan Kalmasın” isimli projeleri ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

thumbnail-duymayan-kalmasin.jpg

“Duymayan Kalmasın” isimli projelerinde öğrenciler, işitme ve konuşma engeli bulunan bireylerin havalimanındaki tüm duyuruları anlayabilmeleri ve tek başlarına havalimanlarında bireylere engel çeşitliliğine göre kolaylık sağlayan levhalar ile rahatlıkla seyahat edebilmelerini, aynı zamanda sosyal hayata karışmalarının engelini kaldırmayı amaçladı. Proje kapsamında havalimanını kullanan engelli bireylerin rötar, kapı değişikliği gibi bilgileri işaret dili içeren ekranlardaki yönlendirmeler ile takip etmeleri ve mağduriyet yaşamamaları hedeflendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.