''Personel Problemimiz Had safhada Devam Ediyor''

''Personel Problemimiz Had safhada Devam Ediyor''

''Personel Problemimiz Had safhada Devam Ediyor''

A+A-

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sektörde yaşanan istihdam ve kalifiye personel problemine dikkat çekti.

Başkan Sarı, sosyal medya hesabında, “Personel problemimiz had safhada devam ediyor. Maalesef bizlerin dışında Mesleki ve teknik eğitimi diline dolayan, kendine dert edinen yok. Bizler büyümek, başarılı işler üretmek istiyorsak, insan kaynağından, personelden yoksun şekilde olmayacağımızın bilincindeyiz. Çocuklarımızı, yarınlarımızı birer meslek sahibi olmanın erdemini, zarafetini anlatabilmeliyiz. Çocuklarımızdan evvel velilere, komşularımıza, akrabalarımıza dostlarımıza anlatabilmeliyiz.

Mesleki ve teknik eğitimin en az imam hatipler kadar kutsal olduğunu, çalışmanın en güzel ibadet olduğunu anlatmaktan vazgeçmemeliyiz. Eğitim sorunu sadece bizim sektörün değil bütün sanayici ve meslek kollarının problemidir. Ne olur dost sohbetlerinde dahi olsa farkındalık uyandırmak için bu konuyu gündeme getirin, geleceğimizi bugünden kurmak zorundayız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.