Proje Okulların Kontenjanları Neden Düşürüldü

Proje Okulların Kontenjanları Neden Düşürüldü

01.09.2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları öğrencilerini merkezi sınavla almaktadır.

A+A-

01.09.2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları öğrencilerini merkezi sınavla almaktadır. Bu okulların dışındaki diğer liseler ile bünyelerinde bu programı uygulayan liselerin diğer bölümlerine ise adrese dayalı olarak liseye yerleştirme işlemi yapılmaktadır.

2022-2023 eğitim öğretim yılı kontenjanları bu okulların birçoğunda düşürüldü. Kontenjanların düşürülmesiyle birlikte yerleştirme aşamasında öğrencilerimiz mağduriyet yaşamaya başladı. Örneğin geçen yılki yüzdelik dilim ve kontenjana göre Erbakır Fen Lisesine yerleşmeyi hedefleyen bir öğrenci Aydem Fen Lisesine yerleşebilecek. Birçok öğrencinin yerleşme hedefinde değişiklikler yaşandı. Geçen yılki yüzdelik dilim ve kontenjanlarla sınavla yerleşebilecek bir öğrencinin adrese dayalı yerleşmesi söz konusu. Bu alanda Denizli İl merkezinde yaklaşık olarak % 19 düzeyinde kontenjan daralması sözkonusu. Sınavla öğrenci alan il merkezindeki okullarımızın bazılarındaki kontenjan değişimleri şöyle:

adsiz3.png

Bu kontenjan düşürülmesi ile özel okullara öğrenci akışı da hızlanmaktadır. Devlet kamusal eğitimin yükünü azaltıp özel sektördeki okulların öğrenci sayısını da artırmaktadır.

Başta veliler ve öğrenciler olmak üzere bu konuda mağdur olanlar eğitim hedeflerinden uzaklaşmakta, öğrencilerimiz geleceğe adım atarken hayallerinden uzaklaşmaktadırlar.

Denizlimiz eğitim hedefleriyle, üniversiteye öğrenci yerleştirme oranlarıyla ön sıralarda olan bir ildir. Eğitimde çıtayı bu kadar yükselten bir ilin sınavla öğrenci alan okulları küçültülmemeli, aksine büyütülmelidir.

Eğitimiş sendikası eğitim emekçilerinin haklarını korurken, diğer yandan öğrenci ve velilerimize gereken desteği vermeye devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.