Rahip Andrew Dolar’ı Uçurdu

Rahip Andrew Dolar’ı Uçurdu

Dolar yeni haftaya 4,85 TL seviyelerinde başladı ama 4,90’ı da aştı. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

A+A-

ABD yönetiminden en üst düzey isimlerin, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırımlar uygulanacağı açıklamalarından sonra geçtiğimiz hafta sert bir şekilde yükselmiş olan dolar/TL Cuma günü 4.85 civarlarında yatay bir şekilde seyretmesinden sonra yeni haftada 4.90 sınırını da aştı.

ABD’den Yaptırım Tehdidi

FETÖ ve PKK bağlantısı olduğu suçlaması ile tutuklanmış olan ABD’li rahip Andrew Brunson, sürdürülen davası kapsamında Çarşamba günü ev hapsine çıkarılmıştı. Ama bu adımın yeterli olmadığını  düşünen ABD yönetimi Brunson’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirttiler.  Önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence daha sonra ise ABD Başkanı Donald Trump, Brunson’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getirerek, aksi takdirde Türkiye’ye yaptırımlar uygulanacağını duyurmuşlardı.

Küresel para piyasalarında bu hafta ABD, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararları ve ABD’de açıklanması beklenene enflasyonla istihdam verileri merakla beklenmekte.

İç piyasalardaysa Merkez Bankası’nın (TCMB) yarın açıklayacağı  senenin  3. enflasyon raporu takip edilirken Cuma günü açıklanması beklenene enflasyon verileri de bankacılara göre piyasalarda yön verecek etkenler arasında gösterilmekte. Bu hafta ayrıca dış ticaret, turizm, öncü ihracat, öncü PMI verileri de takip edilecek.

Euro/TL ise haftaya 5,72 seviyelerinde başladı ve o yönde bir seyir göstermekte.

Teknik bakımdan dolar/TL'de 4,8970'in önemli direnç konumuna gelmiş olduğunu ifade eden analistler, 4,80'in destek konumunda izleneceğini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.