Rektör Alma’nın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Rektör Alma’nın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında bir mesaj yayımladı.

A+A-

Rektör Alma’nın mesajında şu ifadeler yer aldı;

“Zaman mefhumu gözetmeksizin her koşulda doğru, ilkeli ve nesnel anlayışla bireyin haber alma hakkını sağlayan basın mensuplarımız, demokrasimizin güçlenmesine ve milli birliğimizin gelişmesine büyük katkı sunan önemli bir mesleği ifa etmektedirler.

Ayrıca basın mensuplarımız, yürütülen hizmetleri topluma iletilerek vatandaş ile devlet arasında bir köprü görevi üstlenmektedirler.

Yerel basınımız da Iğdır’ımızın siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişim sürecinin en önemli paydaşlarından bir tanesini teşkil etmektedir. 

Iğdır Üniversitesi olarak eğitim ve AR-GE çalışmalarımızın yanı sıra bölgemizin tarımsal kalkınması başta olmak üzere pek çok alanda önemli projelere imza atarken, basınımızın desteğini daima arkamızda hissetmekteyiz.

Gençlerimiz ve kentimiz için büyük bir özveriyle çalışırken bizleri yalnız bırakmayan değerli basın emekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun ile basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günde değerli basın mensuplarımızın sevinç ve gururunu gönülden paylaşıyorum.

Mesleğinin saygınlığını ve ilkelerini koruyarak, halkımıza doğru ve hızlı haber alma hizmeti sunan gazetecilerimizin, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.