Resmen donacağız!

Resmen donacağız!

Resmen donacağız! Meteoroloji'den 25 il için serin ve yağışlı hava uyarısı

A+A-

Haziran ayının başlamasına saatler kala güneşli havaların tüm yurdu etkisi altına alması beklenirken Meteoroloji’den 25 ile dikkat çekici uyarı geldi. Yurt genelindeki hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji, milyonlarca vatandaşı uyardı.

Yaz mevsiminin başlamasına saatler kala yurt genelindeki hava durumunun yaz mevsiminde nasıl olacağı merak konusu oldu. Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kötü haberi verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımladı. Söz konusu raporda 25 il için kritik uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Kayseri, Niğde ve Rize dışında kalan yerlerin) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklığın yurdun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARILAR

Meteoroloji tarafından 23 il için sarı kodlu, 2 il için ise turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı da yapıldı.

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Uşak, Batman, Şırnak ve Karabük için sarı kodlu; Burdur ve Isparta için ise turuncu kodlu uyarı verildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

29 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

30 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

1-004.jpg

31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-005.jpg

1 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-006.jpg

2 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

1-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.