Resmi Açıklama Geldi

Resmi Açıklama Geldi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son zamanlarda 24 Haziran seçimlerinde kullanılacak kimlikler konusunda bir açıklama yapıldı.

A+A-

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerinde 10 seneden eski nüfus cüzdanları ile oy kullanılamayacağı haberlerinin gerçek olmadığı ifade edildi.

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Konu ile alakalı Denizli Valiliğinden de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada bazı basın organlarında, 24 Haziran'da tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile alakalı, eski nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 sene olduğu, 24 Haziran 2007 ve öncesi nüfus cüzdanlarının geçersiz olacağı ve mutlaka yenilenmesi gerektiği yönünde haberlerin yer aldığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 sene olduğu ile alakalı herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşların ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu ile alakalı bir yazılı açıklama yapıldığı ve vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmeleri  belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.