Ruhi Öz: Milliyetçiliğimi ve Atatürkçülüğümü Kimseye Tartıştırmam

Ruhi Öz: Milliyetçiliğimi ve Atatürkçülüğümü Kimseye Tartıştırmam

Denizli Valiliğince görevden alınan Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu müdürü Ruhi Öz'e olayın aslını öğrenmek için ulaştık.

A+A-

Çeşitli basın yayın organlarında Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda Atatürk posteri ve İstiklal Marşı tablosunun çöpe atılması ile ilgili çıkan haberlerin ardından Valilikçe görevden alınan okul müdürü Ruhi Öz" Milliyetçiliğimi ve Atatürkçülüğümü Kimseye Tartıştırmam" dedi.

Kendi sosyal medya sayfasından da duygularını paylaşan okul müdürü Ruhi Öz'e ulaştık. Ruhi Öz yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Atatürkçülüğümü, bayrak sevgimi, vatan millet sevgimi, milliyetçiliğimi hiç kimseyle tartışmam. 40 yıl önce de Atatürkçüydüm şimdi de Atatürkçüyüm. Ölene kadar da böyle olacak.

Göreve geldikten sonra resimde gördüğünüz Atatürk köşesi kompleksini bilerek özenerek yaptırdım. Haberi yapanları Allaha havale ediyorum." dedi.

178739631-1094425610968138-2046115051514144232-n.jpg

Yapılan iş, yanlıştır

Yapılan habere çok sert tepki gösteren Öz: "Ömrünü Türk Milliyetçiliği'ne adamış bir eğitimci olarak benim ne kadar Atatürkçü olduğumu tüm eğitim camiası biliyor. Yapılan iş, yanlıştır ama konu başka bir mecraya taşındı. Pandemiden dolayı okullar kapanacağı için depoda temizlik yapılacağından haberim var. İŞKUR vasıtasıyla okulumuzda istihdam edilen çalışanların cahilliğinden kaynaklanan bir olaydır. Yoksa benim bu konularda ne kadar hassas olduğumu tüm eğitim camiası yakından bilir. Ben bu okula atandığımda ilk iş olarak okulumuzun önüne yaptırdığım Atatürk büstü ve tabi ki "Ne mutlu Türküm diyene" çalışmasını yaptırdım. Hakkımda açılan soruşturmanın selameti için valilikçe yapılacak soruşturmada olayın bir cehaletten kaynaklandığı ortaya çıkacaktır. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
125 Yorum