Sahipsiz kalan korucular Barzani’ye sığınıyor

Sahipsiz kalan korucular Barzani’ye sığınıyor

PKK’ya karşı yıllarca Mehmetçik’le omuz omuza savaşan binlerce korucu isyanda..

A+A-

Açılım yüzünden ortada kalan korucular, ya PKK’dan özür diliyor, ya da Barzani’den sığınma istiyor…

 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Mehmetçikle birlikte yıllarca bölücü teröre karşı omuz omuza savaşan korucular, açılımdan sonra ortada kaldı. Hainlerin hedefi haline gelen korucular şimdi ya PKK’nın kurduğu sözde mahkemelerde özür diliyor ya da Barzani’den koruma istiyor…

 

Yıllarca güvenlik güçleriyle birlikte operasyona çıkan, köylerini koruyan köy korucuları, çözüm sürecinin ardından askerin kenara çekilmesi ve alan hakimiyetinin teröristlere geçmesiyle birlikte ortada kaldı. Son dönemde 11 korucu şehit edildi, 4 korucu halen teröristlerin elinde. Bölücü örgüt PKK, çok sayıda korucu için “infaz listeleri” oluşturdu.

 

PKK MAHKEMESİNDE YARGILANIYORLAR!

Güneydoğu ve Doğu’da ailelerinden onlarca şehit veren korucu başları bölgeyi terk edip İstanbul ve Ankara’ya göç etti. Halen 46 bin 850 faal köy korucusu, 25 bin gönüllü köy korucusu bulunuyor. Bugüne kadar 20 bin civarında korucu da emekliye ayrılıp köşesine çekildi.

 

Sahipsiz kalan korucular, bölücü örgüt PKK tarafından kurulan sözde mahkemelerde yargılandı. Koruculara önce pişman olduklarını söylettiler, sonra bir daha bölücü örgüte karşı çıkmayacaklarına dair namus ve şerefleri üzerine yemin ettirdiler, Kuran-ı Kerim’e el bastırdılar. PKK, koruculardan devletten maaş almayı sürdürmelerini, ancak kazançlarının bir bölümünü de örgüte vermelerini istedi.

 

KUZEY IRAK YÖNETİMİNE SIĞINIYORLAR

 

PKK’ya güvenmeyen bazı korucular ise çareyi Güneydoğu’da hayli etkin olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin himayesine girmekte buldu. Bir bölümü Irak’ta yaşayan Kürtler’le akraba olan köy korucuları, kendilerine sahip çıkması için Barzani’den destek istiyor. Barzani, kendilerine gelen korucu ailelerine PKK’lıların dokunmamasını istiyor. Kuzey Irak yönetimiyle ters düşmek istemeyen PKK’lılar da Barzani’nin isteğini kabul ediyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.