Şampiyon Sıla Turan'ın Bozkurt İşareti Rahatsız Etti

Şampiyon Sıla Turan'ın Bozkurt İşareti Rahatsız Etti

Wushu Balkan şampiyonasında 48 kiloda şampiyon olan Sıla Zeynep Turan, bozkurt işareti yaptığı için kürsüden indirildi.

A+A-

Sıla Zeynep Turan’ın bozkurt yapmasına tepki gösteren Federasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, ‘’Terbiyesizlik yapma’’ diyerek kürsüden indirdi.

10 farklı ülkeden 1100 sporcunun ter döktüğü şampiyonada, Bozkurt Gücü Spor Kulübü’nün başarılı sporcularından Sıla Zeynep Turan 48 kiloda Balkan şampiyonu oldu. Sevincini bozkurt işareti yaparak kutladığı için kürsüden indirilen Turan, görevlilerin sert tepkisiyle karşılaşınca gözyaşlarına hakim olamadı.

Kınıyoruz

Sporcuya yapılan yaklaşımın yanlış olduğu yönünde açıklamada bulunan Bozkurt  Gücü  Spor  Kulübü,  “Sporcumuz Sıla Zeynep Turan, kürsüde başarısının ödülünü aldığı sırada fotoğraf çekilirken bozkurt işareti yaptı. Bundan dolayı Türkiye Wushu Federasyonu başkan vekili tarafından beklenmedik bir tepki aldık. 

Sporcumuza ‘Terbiyesizlik yapma! İn o kürsüden’

Denilmesiyle sporcumuz ağlayarak kürsüden inmiştir. Bozkurt işareti yapan kardeşimiz Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür Vakfı’nın en kalifiye mensup ve sporcularındandır. Sporu siyasete alet ederek, aynı görüşten olmadığı için sporcumuza hakaret edilerek yapılan yaklaşımı kınıyoruz.”

310539091-421594966714755-2598886535186423186-n.jpg

Cezalandırılmak İçin Disiplin Kuruluna Verilecekler

Tutanağa göre

Bu tutanak 15 temmuz şehitleri anısına 5. açık Balkan Wushu şampiyonasının mükemmel organizasyonunu halel getirmek maksadı taşıyan provokasyon girişiminde bulunan sporcu Zeynep Sıla Turan ve antrenörü Nevzat Yaşar hakkında bundan sonraki yarışma organizasyonlarında bu tür yarışmaların sıhhatine ve disiplinine halel getirecek huzuru bozacak girişimlerde bulunulmaması açısından bu kişilerin huzur bozma provokasyon ayrımcılık kışkırtıcılık ve hakaret suçlarından cezalandırılmak üzere disiplin kuruluna verilmeleri için hazırlanmış ve imza altına alınmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum