Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden Uyarı

Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden Uyarı

Ölçü ve ölçü aletlerinin süresi dolanlara Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden uyarı yapıldı.

A+A-

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ölçü ve ölçü aletlerinin 2 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulmasının zorunlu olduğu ifade edildi ve süresi dolanların her sene Ocak ayının başından başlayarak şubat ayının son günü mesai bitimine kadar denetimlerini yaptırmaları istendi.

Tartı aletlerinin periyodik muayene süresi 2 yıldır. Periyodik muayene süresinin hesaplanmasında damgalandığı yıl esas alınır. Yıl içerisinde hangi tarihte damgalanmış olursa olsun damgalandığı yıl 1 yıl olarak sayılır. Damga süresini doldurmuş ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için kullanıcılar tarafından sürenin dolduğu yılı takip eden yılın Ocak ayının başından Şubat ayı son günü mesai bitimine kadar periyodik muayene için başvurulması gerekmektedir. Şubat ayının son günü tatile rastladığı takdirde müracaat sonraki ilk iş günü mesai bitimine kadar yapılabilir. Posta ile yapılan müracaatlar da müracaat tarihi olarak evrağın muayenede yetkili kurumdaki kayıt tarihi esas alınır.

Türk Standartları Enstitüsü ve grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına yapılan müracaatlarda muayene ve damga ücretlerinin ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair makbuz veya banka dekontu dilekçe ekinde yer alır. Yetkili muayene servislerince yapılmış olan muayeneler için muayene ücreti muayene sonrasında tahsil edilir.

Cezası Büyük

Aksi halde ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaatı yapmayanlar hakkında 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununun ilgili maddeleri uyarınca ölçü ve tartı aleti başına 500 TL'den 10 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.

thumbnail-metroloji-ve-standart-isleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.