Sandras Gökyüzü Gözlem Etkinliklerine Davet

Sandras Gökyüzü Gözlem Etkinliklerine Davet

Beyağaç Belediyesi ve Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği işbirliğiyle ‘Sandras Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’ organize edilecek.

A+A-

Beyağaç Belediyesi ve Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği işbirliğiyle 30 Haziran - 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Beyağaç Topuklu Yaylasında  ‘Sandras Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’ organize edilecek.

Bu etkinlik, ülkemizin en değerli Gök bilimcilerinden Prof. Dr. Ethem Derman ve Gök bilimcilerden oluşan ekibi tarafından herhangi bir ücret almadan düzenlenmektedir. Bu ekip tarafından getirilecek teleskoplar kurulacak ve katılımcılara gökyüzü gözlemleri yaptırılacak ve gökbilimle ilgili eğitimler verilecektir. Etkinliğe kayıt yaptırmak koşuluyla, 7 yaşından 70 yaşına herkes  katılabilecektir. Katılımcılar, Beyağaç’ta bulunan Hanay Evleri Otelinde, Topuklu Yaylasında bulunan bungalovlarda ve kuracakları çadırlarında konaklayabilecekler ve Beyağaç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından sunulacak yiyecek, içecek hizmetlerini alabileceklerdir.

Gökbilimciler tarafından 1700 metre rakımlı Topuklu Yaylasının seçilmesinin sebebi, gökyüzü gözlemlerinin en uygun koşullarda  yapılabilecek Türkiye’nin en karanlık bölgelerinden biri olma özelliklerine sahip olmasıdır.  Etkinlikler sırasında yapılacak ölçümlerde diğer bölgelere göre değerlerin en yükseği çıkması durumunda Topuklu Yaylası ‘Gökyüzü gözlemleri için Türkiye’nin en karanlık bölgesi’  ünvanını alabilecektir.

Eğitim amaçlı olarak yapılacak Sandras Gökyüzü Gözlem etkinliklerine tüm halkımız davetlidir. Etkinliklere katılmak isteyenler www.Skyisderman.com  sitesine girerek detayları inceleyebilir,  kayıtlarını  yaptırabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.