Sarayköy Belediyesi’den, Fidan Atağı

Sarayköy Belediyesi’den, Fidan Atağı

Sarayköy Belediyesi, ilçede geçtiğimiz sene gerçekleşen dehşet verici orman yangınının başlangıç noktasında anlamlı bir etkinlik yaptı. “Sarayköy’de yaşayan her vatandaşın bir dikili fidanı olacak” parolası ile yola çıkan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet N

A+A-

Geçtiğimiz sene Sarayköy ilçesinde gerçekleşen orman yangınında 500 hektarlık alan yok olmuştu. Yanan yerlerde rehabilitasyon çalışmaları sürerken Sarayköy Belediyesi, yangının ilk kıvılcımının çıktığı Tekke Mahallesi’nde anlamlı bir etkinlik yaptı. “Sarayköy’de yaşayan her hemşehrimiz için 1 fidan dikiyoruz” sloganı ile yola çıkan Sarayköy Belediyesi ilçe nüfusu olan 30 bin 462 fidanı toprak ile buluşturuyor.

Sarayköy ilçesinde ikamet eden her vatandaşın dikili bir fidanı olması hedefi ile yapılan fidan dikme etkinliği Tekke Mahallesi civarlarındaki bölgede Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Sarayköy Belediyesi işbirliği ile yapıldı. Etkinliğe Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katılımda bulundu.

VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAK İÇİN YANGININ İÇİNDE KALDI

Geçtiğimiz sene gerçekleşen orman yangınında alevlerin arasında kalıp yaşananlara şahit olan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 3 Temmuz 2017’de ciğerimizi yakan bu bölgede oluşturulacak Sarayköy Belediyesi Hatıra Ormanı ağaç dikme töreninde olduklarını, 3 Temmuz 2017 akşamının Sarayköy için çok kötü bir gece olduğunu, evvela burada ciğerimizin yandığını, daha sonra aynı gece Denizli- İzmir karayolu üzerinde yine bu bölgeye iş makinesi taşıyan bir büyükşehir aracının kazaya karışması sonucunda yaşamını yitiren kardeşlerimizin yürekleri yaktığını ifade etti ve hem ciğerimiz hem yüreğimiz aynı anda yandı, dedi.

Başkan Özbaş olayın devamını şu şekilde anlattı: “O gün yangın haberini aldık. Hemşehrilerimizin evlerinden çıkarıldığını duyar duymaz ormancı kardeşlerimizle bu bölgeye geldik. Burada yangın yola sıçradı, biz yangının içerisinde kaldık. AFAD ekipleri geçişleri yasakladıklarını söylediler ve biz ateşlerin içerisinde kaldık. Karşıdaki tepelerde meydana gelen kozalak patlamalarıyla yangının büyüdüğünü gördük. Biz o gün yeniden dünyaya geldik. Görmediğimiz, bilmediğimiz birçok yeni şeye sahip olduk. Yaşananlara birebir tanık olduk. Ormancı ve itfaiyeci kardeşlerimin ne kadar kutsal bir hizmet yaptıklarını yakından hissetmiş birisiyim. O dumanlar içerisinde 1 dakika kalmak büyük yürek ister. Ancak onlar saatlerce kendi canlarını feda eder derecesinde orman yangınının içine atlayarak bu yangını en yakın sürede söndürmeye gayret gösterdiler. Hepimiz ormancı, itfaiyeci ve o gün orada görevli olan kardeşlerimize müteşekkiriz. Ormanlarımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissettik. O gün şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Sarayköy ilçesinin Denizli ilinin en fazla ormanına sahip olduğunu anımsatan Başkan Özbaş, yangın alanında Sarayköyün ciğerinin yandığını, kendilerinin de fidan dikim töreninde her vatandaşın bir fidan sahibi olması için ilçe nüfusu olan 30 bin 462 fidanı toprakla buluşturacaklarını ve bugün ilk fidan dikimini Sarayköylü hemşehrileri adına kendilerinin başlattıklarını söyledi. Dikim süreci içinde Sarayköy nüfusumuz kadar ağacımız olacak, diyen Başkan orman sevgisini, doğa sevgisini gençlere yaşatmak istediklerini vurguladı.


Orman yangınları ve tedbirleri ile alakalı katılımcılara bilgi veren Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, iki fidanı birleştireceklerini bunlardan birinin ormanların geleceği olan fidanlar diğerinin sizlerin ve bizlerin geleceği olan öğrenciler olduğunu belirtti ve orman yangınlarının Türkiye’nin ve bölgenin bir gerçeği olduğundan bahsetti…  Her sene bölgemizde 60 ile 80 arasında yangın çıktığını, bu yangınların çıkış sebebi ve yerine göre büyüyebilip, küçülebildiğini ve her yaktığımız ateşi her zaman kontrol etmememiz gerektiğini söyleyen Korucu, ateşleri orman yangınına sebebiyet vermeyecek şekilde tedbir alarak yakmamız gerektiğini, bölgenin sıcak bir bölge olduğunu, yazın herkesin ormanlara çıkma ihtiyacı hissettiğini ve bunu anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Ancak çok dikkatli olmamız gerekmektedir diyen Korucu, fidan dikimi ve ormanların oluşturulması kadar korunmasının da önemli olduğunun altını çizerek çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Sarayköy Belediyesi Hatıra Ormanı ismi verilen alanda ilk fidanlar toprak ile buluştu. Fidan dikimden sonra Sarayköy’de ikamet eden her vatandaşın bir fidanı olacak.

3 TEMMUZ 2017’DE NELER YAŞANDI?

Sarayköy ilçesinin Tekke Mahallesi’nde 3 Temmuz 2017’de büyük bir orman yangını gerçekleşti. Yangın alanına Denizli ve çevre şehirlerden pek çok ekip gelip müdahalede bulundu. Yangın esnasında alevlerin sardığı mahallelerde ikamet eden vatandaşların tahliye işlemlerinde yer alan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ekibi ile beraber iki defa alevlerin arasında mahsur kaldı. Yangın sırasında gerçekleşen kaza sonucunda DESKİ’ye ait iş makinesini yangın alanına götüren nakliye tırı yol kenarında beklerken bir LPG tankeri kontrolden çıktı ve evvela özel bir otomobile çarptı ardından DESKİ’nin aracına çarparak büyük bir patlamaya sebep oldu. Patlama sonucunda DESKi personeli Hüseyin Avcı ile birlikte LPG tankeri şoförü ve özel araçta bulunan iki çocuk olay yerinde yaşamlarını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.