Sarayköy’e Modern Köprü Geliyor

Sarayköy’e Modern Köprü Geliyor

Sarayköy’de Menderes Nehri üstündeki köprü, dayanıksız olduğu için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yıkımına başlandı. 

A+A-

Yıkım çalışmalarını inceleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile birlikte halkımıza söz verdiğimiz yeni Menderes Köprüsü’nün yapımına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz”  dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçe halkına söz verdiği yeni Menderes Köprüsü çalışmaları başladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Sarayköy ile Buldan ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan, 100 yılı aşkındır Menderes Nehri üzerine kurulu köprü için yıkım çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Özbaş, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Horzum, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve Köprübaşı Mahalle Muhtarı Yusuf Tatlı köprünün yıkım çalışmasını inceledi.

Uzun yıllar araçların üzerinden geçtiği emektar köprünün yıkım çalışmalarının ay sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

“SÖZ VERDİĞİMİZ HİZMETİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Menderes Köprüsünün tarihe tanıklık ettiğini aktaran Başkan Özbaş, “Yaklaşık 100 yıl önce bu köprü yapılmış. Zaman içinde de devletimiz ve kurumlarımız bu köprüyü son haline kadar getirmiştir. Bizim çocukluğumuzda diğer yol yapılmadan önce Menderes Köprüsü üzerinden İzmir’e ulaşırdık. Şimdi ise kullanım ömrünü bitirmiş bir köprü karşımızda. Köprünün yenilenmesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile birlikte 2019 yerel seçimlerinde vatandaşlarımıza bir sözümüz vardı. Çok şükür sözümüzü hayata geçirdiğimiz bugünü görmek bizlere nasip oldu. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin tüm Bakanlarına, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüze ve Tarım ve Orman Bakanlığımıza, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan’a, AK Parti Denizli Milletvekillerimiz Ahmet Yıldız, Şahin Tin ve Nilgün Ök’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve AK Parti İl Başkanımız Yücel Güngör ile önceki dönem İl Başkanımız Necip Filiz’e çok teşekkür ederiz” dedi.

MODERN BİR KÖPRÜ OLACAK

Menderes Köprüsünün 5 mahalleye bağlandığını dile getiren Başkan Özbaş, “Köprübaşı, Sazak, Tosunlar, Ahmetli ve Tepeköy mahallelerimizin yanı sıra Buldan ve Güney ilçelerimiz ile Manisa şehrimizin de ilçemizle ve şehrimizle bağlantısını sağlıyor. Yeni yapılacak köprümüz 86 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olacak. Köprünün sağında ve solunda 1,5 metre genişliğinde yaya yolu ve araç trafiği çift şerit şeklinde devam edecek. Modern bir şekilde inşa edilecek Menderes Köprümüz 6 milyon 800 bin liraya mal olacak. Köprümüz müteahhit firmamızın hızlı çalışmasıyla 3 veya 4 ay içerisinde tamamlanacak. Kazasız belasız en yakın zamanda bu köprümüzün kullanımına geçmesini temenni ediyorum. Bizim söz verdiğimiz birçok projenin gerçekleştiği gibi bu projenin de devlet kaynaklarıyla gerçekleşmesinden çok memnun kaldık” diye konuştu.

BU KÖPRÜ SARAYKÖY’ÜN ATAR DAMARI

Köprünün yapımından mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Horzum, “Yıllardır bu köprü tehlike arz ettiği için zaman zaman kapanıyordu.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz, AK Parti Denizli Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ın gayretleriyle yenileniyor. Uzun yıllardır yeni köprüye ihtiyaç vardı. Şimdi yeni ve modern bir köprü inşa ediliyor. Çok mutluyuz. Bu köprü Sarayköy’ün atar damarı. Çünkü 5 tane mahallemizi birbirine bağlıyor.  Vatanımıza, milletimize, Denizlimize ve Sarayköyümüze hayırlı olsun” şeklinde konuştu.  

Köprübaşı Mahalle Muhtarı Yusuf Tatlı ise, “Mahallemizde bulunan köprümüz tarihe tanıklık etmiş bir köprüdür. Yıllardır ilçe halkımıza hizmet etmiştir. Son yıllarda yıprandığından dolayı yeni köprüye ihtiyaç duyuldu. Bu köprünün yapılmasından emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bizim için ne kadar ekmek, su bize ihtiyaçsa; bu köprü de bu vatandaşa ihtiyaçtı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.