Şehit İçin Yapılan Camide İmam Yok!

Şehit İçin Yapılan Camide İmam Yok!

Denizli'nin Çivril ilçesinde 2015 yılında Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er Kağan Kandemir’in adına yaptırılan camide imam olmadığı ortaya çıktı.

A+A-

Denizli'nin Çivril ilçesinde 2015 yılında Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er Kağan Kandemir’in adına babası Ergun Kandemir tarafından cami yaptırılmıştı Akpınar Mahallesinin tek camisi olan Şehit Kağan Kandemir Camisinin 2018 yılında ibadete açılmasına rağmen imamı yok.

Bir türlü imam atanmayan cami de sadece Cuma günleri geçici imam gelmesi ile namaz kılınır hale gelmiş durumda. Mahalle halkı, “senelerdir mahallemizde cami olmamasından dolayı namaz kılmak için merkez camilere gitmek zorunda kalıyorduk. Nihayet mahallemize cami yapılması ile hem de Çivril’in sevilen çocuğu, Şehidi Ömer Kağan Kandemir adına yapılması ile sevinmiştik. Ama şimdi de camimiz var ama imamımız yok. İmamsız camide namaz kılmak da olmuyor ve yine bizler merkezdeki camilere gitmek zorunda kalıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz camimizde sadece cuma günleri değil her gün beş vakit namaz kıldıracak bir hocamızın olmasını istiyoruz. Önümüz Ramazan ve biz teravih namazlarımızı mahallemizin camisinde, şehidimizin ruhuna Fatiha okuyarak kılmak istiyoruz. Sayın yetkililer, sayın müftümüz sesimizi duyun ve bize devamlı bir hoca tayin edin.” şeklinde konuştu.

Huzur İçinde Uyusun

150 kişilik Akpınar Mahallesi Şehit Kağan Kandemir Camiine eğer imam atanmazsa mübarek Ramazan ayında boynu bükük yetimler gibi cemaatsiz ve karanlık kalacak. Amaç Allah’a yakın olmaksa, amaç günahlardan arınmak için Allah’a yalvarmaksa ibadetin her şekli kutsaldır. Mahalle halkı sadece kendi ibadethanelerinde ellerini semaya açmak istiyor. Yapılan yatırımın göz önünde çürüyüp yok olmaması için tayin edilecek bir imamla cami ibadete açılabilir Şehidimizin de huzur içinde uyuyabilir.

Kaynak: Gençcivrilgazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.