Sema Ramazanoğlu Yavru Vatanda

Sema Ramazanoğlu Yavru Vatanda

Evvelki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Kıbrıs’ta 24 Haziran seçimleri ile alakalı temaslarda yaptı. 

A+A-

Dr. Ramazanoğlu’nu Kıbrıs’ta, AK Parti Kıbrıs Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Nurcan Yardımcı ve Gençlik Kolları Başkanı Fadıl Şanverdi karşıladılar. 

Girne Kayalar Köy Muhtarlığı’nda Kıbrıslı Türkler ile buluşup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını söyleyen Dr. Ramazanoğlu, Kıbrıs’ın gerek konumu gerekse de tarihi bağları ile kendileri için özel bir yere sahip olduğunu, Türkiye’nin, 1974 senesinde garantörlük hakkını kullanıp, Kıbrıs Barış Harekâtı ile adada güvenliği sağladığını ve Rumların, Türklere karşı yaptığı sistematik katliamlara son verdiğini, bu harekâtın o gün için dünyayı karşımıza almamıza sebep olsa da bugün anavatan-yavruvatan söylemi ile belirtilen bağın bir gereği olarak zorunlu olduğunu dile getirdi.

 

Türkiye’nin 1974'ten evvel olduğu gibi 1974'ten sonra da Kıbrıslı Türklerin her daim yanlarında olduğunu ve bu meseleyi milli bir mesele olarak gördüğünü vurgulayan Dr. Ramazanoğlu: be yazık ki uluslararası toplumun bir çifte standart örneği gösterip KKTC'yi tanımadığını ama Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin iyi günde kötü günde yanında olmayı sürdüreceğinin söyledi. 

AK Parti Kıbrıs Temsilciği’ni de ziyarette bulunan Dr. Ramazanoğlu, daha sonra KKTC Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve AK Parti Kıbrıs SKM Başkanı evvelki dönem Gençlik, Spor ve Çevre Bakanlarından Mustafa Gökmenle beraber başkent Lefkoşa’da Kadın Kolları’nın organize ettiği “Anneler Günü” programına katılımda bulundu. 

KADINLARI ÖNEMSİYORUZ

Buradaki konuşmasında Dr. Ramazanoğlu: kendi inançlarının kadına karşı şiddeti, istismarı, ötekileştirmeyi asla kabul ve makul görmediğini, inançlarında cennetin annelerin ayakları altına serildiğini, kültürümüzde aynı zamanda kadının tüm insanlığın ilk öğretmeni olduğunu, Bu coğrafyanın annelerinin dünyanın en fedakâr anneleri olduğunu, kadınların yeri gelince Şerife bacı olup, sırtında çocuğu önünde kağnı arabası ile cepheye mermi taşıdığını, şehadete yürüdüğünü, yeri gelince 15 Temmuz'daki gibi demokrasi kahramanı olduklarını ve tankın önüne çıktıklarını belirtti. 

Kadınların  bilhassa yerel yönetimlerde daha fazla aktif olmasının siyaseti ve yönetim kültürünü olumlu anlamda biçimlendireceğini söyleyen Dr. Ramazanoğlu:  AK Parti olarak göreve geldikleri günden bu yana farklı  kampanya ve projeler ile Türkiye’de kadınların okur-yazar oranlarının, kız çocuklarının okullaşma oranlarının yükseltmeye çabaladıklarını, kadınların çalışması ve kamusal alanda var olmaları için de önemli adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.