Serdar Ünsal Madalyayla Onurlandırıldı

Serdar Ünsal Madalyayla Onurlandırıldı

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal ,Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevîn talimatı ile Diaspora bakanlığınca madalya ile ödüllendirildi.

A+A-

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal ,Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevîn talimatı ile Diaspora bakanlığınca madalya ile ödüllendirildi.

Serdar Ünsal, Cumhurbaşkanlığı madalyasını Iğdır’da “Azerbaycan Kültür Evi”’nin açılışın yapan Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Valeh Hacıyev’den aldı.

 “Azerbaycan Kültür Evi”’nin açılışına katılan Vali H. Engin Sarıibrahim, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, T.C. Nahçivan Başkonsolosu Mehmet Emin Kiraz, Jandarma komutanı Nejdet Karaca,Bolu Üniversitesi Dekanı Ekrem Gürel, Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Zeki Tumay,Onursal başkan Veli Beder, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın ve davetlilerinde  hazır bulunduğu programda Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Yardımcısı Valeh Hacıyev,bir konuşma yaparak Serdar Ünsal’ın madalyasını yakasına takarak tebrik etti.

Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Yardımcısı Valeh Hacıyev yaptığı konuşmada şunları söyledi:”

Biz diaspora bakanlığı olarak, Türkiye’de 20 Yanvar, hocalı olayını diasporalarımız bu etkinlikleri anmaktadır.zaferin birinci yıldönümüydü.Dünya’nın 140 ülkesinde  etkinlikler yapıldı.Bugün açılan Azerbaycan evi dünyanın başkentlerinde açılan Azerbaycan evlerindendir.Medeniyet evleri vardır. İşte bu tür tedbirleri gerçekleştiren herkese tanıtan başarılı derneklerimiz vardır. işte o derneklerden biride Iğdır Azerbaycan Evi Derneğidir. Onunda başkanı Serdar Ünsal’dır.Serdar Ünsal’ın gördüğü başarılı işlerden dolayı Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in taktiri ve bakanımız Fuad Muradov’un emriyle bu madalya hazırlanmıştır.Bu madalya çok kıymetli ve değerlidir.Serdar bey bu madalyaya layık görülmüştür.Tebrik ediyorum hayırlı olsun.başarılar ve uğurlar diliyorum.”

Serdar Ünsal’a Madalya , Diaspora'nın Azerbaycan ile ilişkilerinin güçlendirilmesi, Azerbaycan hakkında uluslararası arenada objektif bilgilerin yaygınlaştırılması, Azerbaycan dili ve kültürünün yurtdışında tanıtılması,Ermeni yalanlarını ve Ermenilerin saldırgan bir millet olduğunu kamuoyuna anlatılması ve Azerbaycan'ın uluslararası arenada ikili ve çok taraflı ilişkilerin geliştirilmesindeki rolü nedeniyle madalya verildi.

Madalya ile  Ödüllendirilen Serdar Ünsal, “. Azerbaycan, benim ilkokulda,ortaokulda ,vazgeçemediğim sevdam ,Lisede, Üniversitede ruhuma işleyen aşkımdı.Her alanda “Esir Azerbaycan'a Hürriyet “diye haykırdığım sevgilimdi

1990 yılından sonrada bağımsızlığa giden yolda her şeyimizdi...20 Yanvar da gözyaşım,Karabağın işgalindeyse yürek ağrım.Kerbela’m dı…  

Şimdiyse gururumuzdur…Mutluluğumuzdur…Karabağ’da kahramanlık destanı yazan sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’i , her türlü desteği veren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı , Azerbaycan ordusunu canı gönülden kutluyor.Nice kahramanlıklarla dolu zaferler diliyorum.

Sağ olsunlar Cumhurbaşkanımız ,Diaspora bakanlığımız bizi de madalyaya layık görmüşler ..Sorumluluğumuz daha çok artmıştır.layık olmak için daha çok Azerbaycan'ın sesi olacağım…Türkiye ve Azerbaycan’ı karşılıksız sevmeye ,hizmet etmeye devam edeceğim.Karabağ şehitlerine Allah’tan rahmet gazilerimize da acil şifalar diliyorum.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.