Serinhisar ÇED raporu için ayakta

Serinhisar ÇED raporu için ayakta

Serinhisar’da yapılması planlanan tesis Serinhisar’ı aya kaldırdı. Serinhisarlı muhtarlar kabul edilen ÇED raporunu kesinlikle kabul etmediklerini ifade ettiler.

A+A-

Denizli İli Serinhisar İlçesinde Amiroğlu Madencilik Kömür İnş. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 20054474 ve 20054475 nolu Kalker Ocakları, Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Tesisi Kapasite artışı ve İlave Asfalt Plent Tesisi Projesi ile alakalı hazırlanan ÇED raporu nihai olarak kabul edildi. Bu karar Serinhisar’ı ayağa kaldırdı.

Asla Kabul Etmiyoruz

Bu raporu kabul etmediklerin ifade eden Serinhisarlı muhtarların imza topladıkları ve karara itiraz edecekleri ifade edildi.

Serinhisarlı muhtarlar “asla kabul etmiyoruz” diyerek yaptıkları itirazda, Anayasa’nın 17/1. maddesine göre; “.. Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir..” Anayasa’nın 56/2 maddesine göre de “...çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir...” Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını ve çevre kirlenmesini önlemek ödevini devlete ve vatandaşlara yükleyen Anayasa’nın bu kuralı gereği söz konusu ÇED Olumlu kararının geri alınmasını istemek hem bir hak hem de bir yurttaşlık ödevi olduğunu belirttiler.

Kendilerinin Serinhisar’da ikamet eden vatandaşlar olarak, İlçenin kuzeyinde faaliyet gösteren ve  kapasite artırımına giden Amiroğlu Madencilik A.Ş. ne ait Taşocağından ve  bölgedeki diğer taş ocaklarından şikayetçi oldukları belirtilen dilekçede şikayetler şu şekilde sıralandı:



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.