Serinhisar'da Başarılı Kursiyerlere Sertifika Verildi

Serinhisar'da Başarılı Kursiyerlere Sertifika Verildi

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde düzenlenen süt sığırı ve besi sığırı yetiştiriciliği kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

A+A-

SÜT SIĞIRI VE BESİ SIĞIRI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSİYERLERİNE SERTİFİKA

 

Serinhisar’a bağlı Kocapınar Mahallesi’nde Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü ile Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa süt sığırı ve besi sığırı yetiştiriciliği kursları düzenlendi. 80 saat süren kursların tamamlanmasının ardından başarılı olan 22’si bayan ve 26’sı erkek olmak üzere toplam 48 kursiyere sertifikaları verildi.

 

Düzenlenen sertifika törenine, Serinhisar Kaymakamı Sayın Hakan Alkan, Denizli İŞKUR İl Müdürü Sayın Ferudun Giresun, Garnizon Komutanı Sayın İsmet Bülent Aşır, Serinhisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kobaş, Başkan Yardımcısı Aydın Canbeldek, Serinhisar İlçe Emniyet Amiri Kazım Onbaşı, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu, Şube Müdürleri Ahmet Dönmez ile Mehmet İşleyen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk ile Müdür Yardımcısı Tahir Hafızoğlu, İŞKUR uzmanı Hülya Selçuk, kurs uzman öğreticisi zootekni mühendisi Mehmet Tarık Ertürk, Kocapınar Ortaokulu Müdürü Tahsin Dik, Kocapınar Mahallesi Muhtarı Hasan Söylemez, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kocapınar Mahallesinde hayvancılığın bundan sonra daha bilinçli yapılacağını belirten Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk; ‘’ Düzenlenen kurslarda yem bitkilerini yetiştirilmesi, sığır çiftliklerinin planlanması, çiftliklerde alet ekipmanlarının kullanılması, sığırlarının beslenmesi, sürü yönetimi, sağlıklı süt ve et üretimi, sığır hastalıklarını bilmek ve hastalıklara karşı koruyucu önlemleri almak gibi konularda eğitim verildi. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Törende konuşma yapan Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş; “Kadınlarımızın eğitimi, ailenin ve toplumun eğitimi anlamına geliyor. Toplumun geleceğine yatırım yapacaksak, eğitim düzeyi yüksek nesiller yetiştireceksek, kadın eğitimine her alanda mutlaka daha fazla emek sarf etmeli ve daha fazla dikkat göstermeliyiz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz de burada bunun en güzel örneğini gerçekleştirmiş, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun ise; açılan bu kurslar sayesinde gerek istihdamın artırılması gerekse hayvancılık konusunda daha bilgili ve tecrübeli iş gücü potansiyeline katkı sağlanacağını vurgulayarak; "İŞKUR olarak her alanda eğitim çalışmalarına ve kursların desteklenmesine aralıksız devam edilecektir." dedi.

 

Kadınlara en az erkekler kadar hatta onlardan daha fazla eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden Serinhisar Kaymakamı Sayın Hakan Alkan; "Kurslarımıza katılıp başarılı olan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Onlar bu kursları başarı ile tamamladı, bundan sonra da gerektiğinde her konuda vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen İŞKUR İl Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi ve misafirlere ikramda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.