Serinhisar'da eğitimde meteoroloji günleri

Serinhisar'da eğitimde meteoroloji günleri

“Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve yaygın eğitim kurumlarında meteorolojik faaliyet ve ürünlerin tanıtılarak bunlara nasıl erişim sağlanacağına” dair protokol kapsamında, Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine sem

A+A-

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda kursiyerlerin ilgi ile takip ettikleri eğitimde, ilk olarak "Hava Durumu" tahmin, analiz ve yayımlanması ile ilgili bilgiler verildi.

Seminerde Denizli Meteoroloji İl Müdürü Oğuz Ali Avcı tarafından; "Hava Durumu" tahmin, analiz ve yayımlanması, meteorolojik verilerin toplanması için kullanılan gözlem istasyonları, bu istasyonlarda kullanılan malzemeler ve yapılan çalışmalar, anlık, yakın ve uzak vadede hava tahminlerinin nasıl yapıldığı anlatıldı ve meteorolojik verilerin alınmasında geçmişte ve günümüzde kullanılan aletler tanıtıldı.

İl genelinde ilk kez bir yaygın eğitim kurumunda seminer vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli Meteoroloji İl Müdürü Oğuz Ali Avcı, "Bu projeyle, öğrencilerimizin yanı sıra yetişkinlere de meteorolojik faaliyetler, hava olaylarının merak edilen yönleri, meteorolojik hadiselerden nasıl korunabilecekleri konularında bilgiler veriyoruz. Seminere yetişkin bireylerin öğrencilerden daha çok ilgi göstermeleri ve katılımları bizi ziyadeyle memnun etti. Eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara çok teşekkür ederim, seminerden büyük bir keyif aldım." dedi.

Meteorolojik Faaliyetlerin Tanıtımı Eğitimi, kursiyerlerin meteoroloji alanı ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Denizli Meteoroloji İl Müdürü Oğuz Ali Avcı’ya seminer için teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.