Serinhisarlı Kadınlar Meslek Öğreniyor

Serinhisarlı Kadınlar Meslek Öğreniyor

SERİNHİSARDA KADINLAR ADEM PROJESİ İLE MESLEK ÖĞRENİYORLAR

A+A-

Denizli Serinhisar Kaymakamlığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Serinhisar Belediye Binasında açılan ADEM kursları ile dezavantajlı kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çalışmalarını olanca hızıyla devam ettiriyor.

Aile Destek Merkezinde (ADEM) kadınlar, ilmek ilmek ördükleri yöreye özgü haba kilimlerini dokuyarak hem unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı yaşatıyor hem de bir meslek sahibi olma hayallerine adım adım ilerliyorlar. Bu kursun yanında kurs merkezinde bir tane hamak kursu bir tane de kursa gelen kadınların çocuklarının bakıldığı çocuk oyun odası bulunuyor. Bu kursların eğitici giderleri Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Aylık 600 lira ücret alan kadınlar, dokudukları birbirinden güzel haba kilimlerini satarak ayrıca ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Serinhisar Kaymakamı Osman ALTIN, proje kapsamında dezavantajlı kadınların ellerinden tutarak meslek sahibi olmalarına ve kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olduklarını söyledi.

Osman ALTIN; “Açtığımız bu kurslar ile kadınlarımız kendi hayallerini örüyorlar. Hayal ettiklerini ürünlere yansıtıp çok güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Kadınlarımız bu anlamda çok istekli ve çok özverililer. Kursta örülen ilk kilimimizi yurt dışına sattık ve elde edilen gelirin tamamını kursiyer kadınlarımıza paylaştırdık. Kadınlarımızın bu sanatı öğrendikten sonra hayatlarında ekonomik anlamda pek çok şey değişeceğine inanıyorum. İlçemizde buna benzer kursları açarak ADEM projesini devam ettirmeyi planlıyoruz. Kursların açılmasında bize destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.