Nüfus Müdürlüğü'nden Mesajınız Var!

Denizli'de metropol ilçelerden Pamukkale'de İlçe Nüfus Müdürlüğü yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Müdürlük, adres kaydı kapatılan vatandaşları cep telefonundan kısa mesajla bilgilendirmeye başladı.

Pamukkale Nüfus Müdürü Osman Aydemir, amaçlarının vatandaşları erken bilgilendirerek aksaklıkların ve mağduriyetlerin önüne geçmek olduğunu söyledi.

Pamukkale İlçe Nüfus Müdürü Osman Aydemir, Ulusal Adres Veri Tabanı'ndan adres kaydı kapatılan vatandaşların kısa mesajla cep telefonundan bilgilendirme uygulamasına başladıklarını söyledi. Uygulamanın Türkiye'de ilk kez kendileri tarafından yapıldığını belirten Aydemir, "Bu uygulama ile vatandaşı erken bilgilendirerek bir çok aksaklığın önüne geçmeyi hedeflemekteyiz. Eski uygulamada vatandaşın adresinin kapatıldığından haberi olmuyordu.Kamu kurumlarında işlem yaptırırken, okul kayıt dönemlerinde, seçim dönemlerinde, araç ve gayrimenkul alım satımlarında vatandaş adresinin kapatıldığını öğreniyordu ve sorunlar yaşıyordu" dedi.

Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre adresi kapatılan kişilerin 20 iş günü içinde yeni adreslerini beyan etmeleri gerektiğini, aksi takdirde 436 lira idari para cezasına çarptırıldıklarını belirten Aydemir, "Kısa mesaj uygulaması kurum olarak bir çok yazışmanın önünü geçilecek zaman kaybını önleyecek ve ayrıca vatandaşlar içinde adrese dayalı hizmet alımlarında yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için atılmış önemli bir adımdır. Yüksek bir meblağ olan 436 liralık cezanın vatandaş tarafından erken bilgilendirme ile mağduriyetini gidermeyi hedeflemekteyiz. Vatandaşlarımızın gelen bu mesajlara kayıtsız kalmamalarını, ikamet ettikleri ilçenin Nüfus Müdürlüğü'ne en kısa sürede başvurarak adres kaydını yaptırmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Ege - Denizli Haberleri

Bu camide 433 yıldır ezan sesi hiç susmadı
Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı
Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı
Köşk’te minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
BELEDİYE İŞLETMESİNDE ÇAY 1 LİRA OLDU