Serdar Ünsal’dan Garo Paylan’a,tepki “Karabağ’ı Rüyanızda Görürsünüz”

​​​​​​​Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,

Ermeni kökenli eski HDP Milletvekili Garo Paylan’ın, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşılık verebilmesi için 3-5 yıla ihtiyacı olduğunu ,vakit kazanmak için Bakü'ye barış eli uzatmaları gerektiği yönündeki açıklamasına tepki göstererek”Artık Karabağ’ı rüyanızda görürsünüz”dedi.

                Karabağ’ın öz be öz Azerbaycan toprağı olduğunu belirten Ünsal,”Paşiyan  Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etmesine rağmen ,Azerbaycan ve Türkiye ile  barış içinde yaşamak istediklerini söylemesine rağmen,ermeni diasporası ve  Garo Paylan gibileri söylemleri ile kışkırtıcılık yapmakta ,kin tohumları serpmektedirler.”şeklinde konuştu.

                Azerbaycan’ın Şuşa beyannamesi, Türk Devletler Topluluğu anlaşmaları ile güçlendiğini ifade eden Serdar Ünsal şunları söyledi:”Bugün Azerbaycan Kafkasların en güçlü devleti olmuştur. Türk devletinin desteği ile silahlı küvetleri modernleştirilmiş, güçlü bir savunma sanayine ve ordusuna sahip olmuştur. Azerbaycan milli sınırlarını nerden gelirse gelsin güçlü ordusuyla koruyacak güce sahiptir. Ermeniler bir daha cesaret edip Azerbaycan topraklarına saldıramaz saldırırsa hüsran uğrarlar. Ermeni halkı Garo Paylan gibi kişilerin oyununa gelmemeli barıştan yana olup rahat bir şekilde yaşamalıdırlar.”

Türk Dünyası Haberleri

TİKA, Kerkük’te Türk Mührü “Gök Kümbet”i Restore Ediyor
Serdar Ünsal İlham Aliyev’e Teşekkür Ediyoruz
Kahraman Türkmenler canlarını Ana vatanları için siper ettiler 
Bir Kıbrıs Türkü olarak bunları yazmak zorundayım…
“Sonsuzluğa Kanat Açanlar” serisinde: Gökyüzü Onun Deli Sevdasıydı