Sıcak Hayvanları Da Vurdu

Sıcak Hayvanları Da Vurdu

Denizli ilinin Çivril ilçesinde sıcaktan bunalmış olan ve halsiz düşen baykuş tedavisinin tamamlanmasından sonra doğal ortamına bırakıldı.

A+A-

Kavurucu sıcaklar sadece insanları değil tüm canlıları da etkiliyor. Sokak köpekleri ve kedileri mahalle sakinlerinin bırakmış oldukları bir tas suyun etrafında 4 dönerlerken kuşlarda sıcak havadan etkileniyorlar. Bunun bir örneği Denizli'nin Çivril ilçesinde meydana geldi. Aşırı sıcaklardan dolayı bunalan ve halsiz düşen baykuş çevre sakinlerinin duyarlı davranışları sayesinde kurtarıldı.

Baykuş Çivril'in Çarşı Mahallesinde bulundu. Baykuşun halinden kötü olduğunu gören vatandaşlar hemen kuşa müdahale ettiler ve bu sıra yaralı bir baykuş olduğu ihbarını yaptılar. Bu ihbarı alan Belediye ekipleri kısa bir zaman içinde bölgeye ulaştı.

Doğal Ortamına Salındı

Zabıta ekipleri, yuvasından düşmüş olan baykuşu alarak hemen Çivril Belediyesi Veteriner hizmetlerine götürdüler. Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları kliniğinde ilk denetimi yapılan Baykuş'un sıcak ve açlıktan halsiz kalıp yuvasından düştüğü tespit edildi ve hemen müdahalede bulunuldu.

Yapılan ilk incelemelerden sonra tedavisi yapılan Baykuşa yem verildikten sonra doğal ortamına salındı. Olay şahit olan çevre sakinleri normal kuşlara alışık olduklarını ama başkuşu yakından gördüklerinde şaşırdıklarını, ama hayvanın halsiz ve baygın bir duruşunun olduğunu bunun üzerine hemen hayvana su verdiklerini, bir yandan da  yetkililere haber ettiklerini, baykuşun bu durumu güzel bir şekilde atlamasından dolayı da mutlu olduklarını ifade ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.