Şiirini Alan Gitti

Şiirini Alan Gitti

YAZ-AR-BİR tarafından gelenekselleştirilen “Şiirini Al da Gel! Denizli Şiir Günü”nün 14.üncüsü de icra edildi.

A+A-

Her ayın ilk Cumartesi günü saat 13.00’te Türk Ocakları Denizli Şubesi Salonunda yapılan bu dinletide şairler kendi yazmış oldukları şiirlerini okuyor. İzleyicilere de açık olan Denizli Şiir Günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

ETKİNLİKLER SÜRÜYOR

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yapmış olduğu konuşmasında gerçekleştirilen kongrede kendisine tekrar görev verildiğini ifade ederek, güvenlerinden ötürü üyelere teşekkürlerini sundu. Abdülkadir Uslu gelenekselleşmiş etkinliklerin süreceğini belirttikten sonra 9-10-11 Mayıs’ta Samsun Çarşamba’da 4 etkinlik planlandığını, 12-13 Mayıs’ta da Isparta ilinde olacaklarını, Haziran ayı içerisinde de Nazilli’de bir dinleti yapacaklarını söyledi. Başkan Uslu bu sıcak ortamda gerçekleştirilen Denizli Şiir Günleri’nin geliştirilerek devam edeceğini, etkinliklere katkı veren şair ve şiir sever dostlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Betül Yatağan’ın sunduğu programda ilkokul öğrencisi Mustafa Ali Bölük’ün okuduğu şiirden sonra şairler şiirlerini okudu.

Şu isimler şiirleri icra ettiler: Hüsamettin Tat, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Dr. Metin Vural, Sadık Dağdeviren,  Mehmet Dağal, Mustafa Demirci, Musa Soyuçok, Ahmet Çölgeçen, Kadir Yatağan, Bakican Evkaralı, Serdar Gedizlioğlu, Yusuf Kabukçu, İsmail Gökçe, Ülkü Çetinkaya.

Konuk Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça da şiir ile alakalı düşüncelerini paylaşmasının ardından bir şiirini okudu.

TÜRKÜLER DE SÖYLENDİ

Her zaman olduğu gibi şiir aralarında türküler de söylendi. Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Dağal anonim türkülerin yanı sıra kendi bestelerini de dinletti.

Etkinlikten sonra katılım belgeleri Şair Dr. Metin Vural tarafından katılımcılara sunuldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.