Şişlik Şikayetiyle Gitti 2 Tane Birden Çıktı

Şişlik Şikayetiyle Gitti 2 Tane Birden Çıktı

Denizli Devlet Hastanesine karnındaki şişlik ve kabızlık şikayetleriyle başvuran hasta yapılan tetkikler sonucunda şoke oldu.

A+A-

Karnında şişlik ve kabızlık şikayetleri ile Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran Hediye Kocagül’e yapılmış olan tahlil ve tetkiklerden sonra kalın bağırsağında ve sol yumurtalığında saptanan tümörler olduğu belirlendi ve Cerrahi Onkoloji Kliniği tarafından yapılan başarılı operasyonla  tümörler alınarak hasta sağlığına kavuşturuldu.

Operasyona alınan hastanın ameliyatta karın içi tüm organlar kontrol edildiğinde sol yumurtalığında 10 cm’lik başka bir tümör gözlendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uz. Op. Dr. Ersan Eraydın’ın da ameliyatı katılmasıyla hastanın kalın bağırsağındaki ve yumurtalıklarındaki tümörler aynı ameliyatta başarılı bir şekilde çıkarıldı. Ameliyattan sonra herhangi bir komplikasyonu gelişmeyen hasta tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

Nadir Görülen Bir Tür

Ameliyatı gerçekleştiren Cerrahi Onkoloji Uz. Op. Dr. Ogün Aydoğan kanser vakası görülen bir hastada ikinci bir kanser türünün görülme sıklığının yüzde 1’den az olduğunu, Hediye Kocagül’de de nadir görülen bu durumu ameliyat sırasında gördüklerini söyledi ve şöyle devam etti; “  Kolon kanserleri çoğunlukla poliplerden kaynaklanır. Hastalığın görülme yaşı ortalama 60’dır. Belirtileri kabızlık, özellikle dışkı alışkanlığının değişmesi, demir eksikliği anemisi, kanlı dışkı, karın ağrısı, iştahsızlık, istemsiz kilo kaybıdır. İki farklı organda aynı zamanda görülen tümörlere de senkron tümörler denilmektedir. Kolon kanseriyle birlikte en sık görülen sekron tümörler, mide, yumurtalık, rahim ve meme kanseri türleridir. Hastamızda da kolan kanserinin yanında sol yumurtalığında 10 cm’lik ikinci bir tümör oluşmuş. Kalın bağırsaktaki tümörü alırken yumurtalıktaki tümörü de aldık. Tek ameliyatla hastamız iki tümörden kurtulmuş oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.