Siyasette Daha Fazla Kadın Olsun!

Siyasette Daha Fazla Kadın Olsun!

Denizli'de aralarında dört muhtarın da bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kadınlar; Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80'inci yılı için düzenledikleri etkinlikte Atatürk anıtına çelenk koyup yürüyüş düzenledi.

A+A-

Siyasi partilere de seslenen grup, başta önümüzdeki genel seçim olmak üzere siyasette daha fazla kadın görmek istediklerini söyledi.

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80'inci yılı için aralarında dört muhtarın da bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerine üye bir grup, Valilik önünde bir araya geldi. Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından grup Gazi Bulvarı üzerinden Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar Türk bayrakları ve Atatürk flamalarıyla yürüdü. Siyasi partilere de seslenen grup, başta önümüzdeki genel seçim olmak üzere siyasette daha fazla kadın görmek istediklerini söyledi.

Kentin merkez ilçeleri Pamukkale ve Merkezefendi'de görev yapan dört kadın muhtar, bölgelerinde 118 muhtarlığın olmasına rağmen sayılarının dokuz olduğunu söyledi. Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü, "Maalesef iki elin parmakları kadar yokuz. Bu toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadınların fırsat ayrımcılığına uğramadan hayatın her alanında görünür hale gelmesi, bir ülkenin refahı, huzuru, barış içinde yaşaması ve üretkenliğinin artmasının da kaynağıdır. İnsan hakları ve demokrasi kavramı kadının yönetimde söz sahibi olduğu şartlarda daha da güçlenir" dedi. Üç dönemdir Fesleğen mahallesinde muhtarlık yapan Semiha Aras, "İlk muhtar adayı olduğumda 'Dul bir kadınsın neyine güvenip aday oluyorsun' diyenler oldu. Kadın olmak bu toplumda çok zor. Tarihimizin her döneminde Türk kadınının başarıları vardır. Kadınlar sosyal yaşamda, iş hayatında, siyasette daha etkin olmalılar. Erkek egemen toplumda bunu da kadınlar birlikte mücadele ederek başarırlar" diye konuştu. Hisar Mahallesi Muhtarı Aynur Dindar ile Atalar Mahalle Muhtarı Fatma Yıldan ise kadın muhtar sayısının artması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.