“Siyasi Nezakete Uymayan Ucuz Söylem”

“Siyasi Nezakete Uymayan Ucuz Söylem”

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı için "hak etti" ifadesinikullanmasına CHP İl Başkanı Mahir Akbaba’dan cevap geldi.

A+A-

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada. Büyükşehir Belediye Meclis'nin dünkü toplantısında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki şehit cenaze töreninde gerçekleşen saldırının gündeme getirilmesi sırasında Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın "hak etti" ifadesi kullanmasını eleştirdi. Akbaba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehir Belediyesi Meclis'imizin 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen toplantısının ilk oturumunda Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Grup Başkan Vekilimiz Av. Erhan Türkmenoğlu. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı gündeme alarak şiddetin her türlüsünü ve yaşanan olayı kınadıklarını belirtirken Güneyimizin Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın 'Hak etti' şeklinde bağırması ne yazık ki siyasi nezakete uymayan, üzücü, utanç verici, basit, ucuz bir üslup ve Meclis'imizin adabı muaşeretine yakışmayan bir siyasi hakaret oldu. İnsanlık; şiddet, ilkellik ve terbiyesizlikten uzaklaştıkça yücelecek, onurlanacak ve
şereflenecektir.

Özür Dilemek Erdemdir

Empati yapmak, saygı duymak ve özür dilemek de insan olanın erdemidir.

Genel Başkanımız Sn. Kılıçdaroğlu, tüm gerçek vatanseverler gibi çürük raporu almaya ve bir torpile tenezzül etmeyip oğlunu her Türk vatandaşı gibi askere yollayan, namuslu ve onurlu bir insandır.

Bunu siz de çok İyi biliyorsunuz.

Makamınıza, şehitlerimize ve Genel Başkanımıza saygı, sizin kendinize saygınızdır, insanlığınızdandır.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuyla İlgili gereğini yapacağına inancımız tamdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.