Sorunlu Krediler Hakkında Flaş Açıklama!

Sorunlu Krediler Hakkında Flaş Açıklama!

Sorunlu kredilerin takibe atılma süresi ile ilgili BDDK Başkanı Akben'den bir açıklama geldi.

A+A-

Bankacılık sektöründe büyük tartışmalara ve eleştirilere konu olan sorunlu kredilerin takibe atma süresi bir kez daha uzatılıyor. Haziran ayında bitecek olan sürenin Eylül sonuna kadar uzatılması konusunda BBDK çalışmalara başladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, sorunlu kredilerin takibe atma süresindeki esnekliğin Eylül ayına uzatılmasının gündemlerinde olduğunu söyledi.

BDDK Başkanı Akben konu ile ilgili açıklamayı Apara kanalında yaptı.

Diğer yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğünün 2020 yıl sonunda bir önceki yıla göre yüzde 36 artışla 6,1 trilyon TL'ye ulaştığını belirterek, "Benzer şekilde sektörün mevduat ve kredi toplamları 2019 yıl sonuna göre yüzde 35 artarak, sırasıyla 3,5 trilyon TL ve 3,6 trilyon TL olarak gerçekleşmiştir." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Akben, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 64. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Hepimizin yakinen tecrübe ettiği gibi son zamanlarda dünyada bir ekonomik krizden aynı zamanda pandemi süreciyle birlikte de bunun ekonomik faaliyetlere yansımasını hep birlikte müşahede ediyoruz. Ancak ülkemizde ilgili kurumlarla eşgüdümlü olarak, başta dalgalanmalardan en çok etkilenen KOBİ'lerimize, esnafımıza yönelik olmak üzere, zamanında alınan tedbirlerle, finansal dalgalanmanın etkilerini sınırlı bir seviyede tutmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.