Sosyal Rehabilitasyon Merkezi İnşaatı Başladı

Sosyal Rehabilitasyon Merkezi İnşaatı Başladı

Vali Şükrü Kocatepe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının İlimizde devam eden yatırımlarından olan Denizli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi hizmet binası inşaatında da incelemelerde bulundu.

A+A-

Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi hizmet binası inşaat alanında yaptığı incelemede yüklenici firma temsilci ve diğer görevlilerden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarımızın bakım ve sosyal rehabilitasyonunda önemli bir eksikliği giderecek ve 40 kişiye hizmet verecek olan Merkez; 4 yaşam birimi, 1 idari bina, bodrum+zemin kattan oluşuyor. 1.134 metrekare kapalı alana sahip ve 2.844.000 TL’ye ihale edilen Merkezin 1 yılda inşaatın tamamlanarak 2017 yılı başlarında hizmete açılması planlanıyor.

Devletin koruması ve bakımı altında bulunan engellilerin barınma ihtiyacını karşılaması planlanan "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin inşaat alanına giden Vali Kocatepe, merkezin yerleşkesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Şükrü Kocatepe,  merkezdeki eksiklik ve aksaklıkların giderilip giderilmediğini yerinde inceledi. Merkez hizmet binalarının yalıtımı, altyapı-kanalizasyon ve çatı yapımında ki eksikliklerin giderilerek, her konuda örnek olan Denizli’nin bu konuda da örnekliliğini devam ettirmesinin önemli olduğunu söyledi. Göveçlik Mahallesinde toplam 34 bin metrekare alan üzerine planlanan merkez ile engelli bireylerin insan onuruna yakışır ve kullanımına uygun inşa edilmiş yaşam evlerinde bakım ve rehabilitasyonlarının sağlanacağını söyleyen Vali Kocatepe, merkezin en kısa zamanda vatandaşların hizmete sunulması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

 TOKİ tarafından hazırlanan merkezin, 60 kişi kapasiteli olacağı, engellilerin fiziki durumuna uygun mekanların bulunacağı ve termal banyolardan terapiye kadar birçok ünitenin yer alacak hizmet binaları tek katlı ve bahçeli olacak.  Her binanın 280 metrekare olacağı merkezin içerisinde üçer kişilik dört yatak odası, oturma odası, yemekhane, banyo, tuvalet ve personel odası yer alacak. Engelli bireylerin rehabilitasyonu için gerekli olan bireysel ve grup çalışması odaları, iş ve uğraşı odaları, fizyoterapi salonu, hidroterapi havuzu gibi birimler de merkezde yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.