Sudan Koyun Geçirme Etkinliği 15 Ağustos'da

Sudan Koyun Geçirme Etkinliği 15 Ağustos'da

Çal İlçesi'nin Aşağıseyit Mahallesi'nde 8 yüzyıldır devam eden UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne almış olduğu Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin tanıtımı için bu sene de kortej yürüyüşü yapılacak.

A+A-

Etkinlik tarihini ilan etmek ve Denizli halkını çağırmak amacı ile Çal protokolü ve çobanlar kınalı koçlar ile 15 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’de Bayramyeri’nden yürüyüşe geçecekler. Kortej, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üstünden 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’na erişecek. Denizlililer’in, geçen senelerde olduğu gibi bu sene de kınalı koçların kortej yürüyüşüne ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türk milletinin, kurbanlık koyunlarını süsleyip, Allah'a kurban ettiklerini, Türk milletinin de evlatlarını bu vatana kurban diye başına kına yakıp gönderdiklerini, cephede vatan toprakları için şehadete eren kınalı koçlar gibi kendilerinin de koçları kınaladıklarını, 8 asrı aşkın devam eden geleneğin canlandırılacağını, bu topraklar üstünde karışıklıklar getirmek isteyen şer güçlerine karşı bu toprakların Türk toprağı olduğunu, bundan sonra da Türk toprağı şeklinde kalacağının en büyük delillerinden birinin de bu gelenek olduğunu, bu önemli etkinliğe tüm halkın davetli olduğunu ifade etti.

15 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ PROGRAMI:

Programda Saat 18.00’de Kınalı koçlarla beraber kortej yürüyüşüne, Bayramyeri Meydanı’ndan başlayacak.

Saat 18.30 Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Horozu Heykelinin önünde Delikliçınar’da basın açıklamasında bulunacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.