Sur'da şehit sayısı 2'ye yükseldi!

Sur'da şehit sayısı 2'ye yükseldi!

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur ilçesinde dün güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 1'inin şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada 1 PKK'lının ise ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

A+A-

GENELKURMAY: 1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 1 astsubayın şehit olduğu çatışmayla ilgili olarak bugün saat 09.00'da yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"16 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu biri ağır olmak üzere 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralanan silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 23.45'te şehit olmuştur. Gün içerisinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

İKİNCİ ACI HABER

Genelkurmay Başkanlığı, ikinci acı haberi ise öğleden sonra verdi. Açıklamaya göre, 17 Şubat'ta Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında teröristlerce yapılan silahlı saldırıda yaralanan bir asker saat 12.05'te şehit oldu.

TSK'nın internet sitesinden şu açıklama yapıldı: "17 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 12.05'te şehit olmuştur. Söz konusu çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.