Suriye'ye 104.Yardım Tırı Pamukkale'den

Suriye'ye 104.Yardım Tırı Pamukkale'den

Türkiye’den Suriye’ye 104. yardım TIR’ı, Denizli’den yola çıktı

A+A-

TIR, Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçerek ülkenin çeşitli şehirlerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Hayrat İşadamları Derneği (HAYSİAD), DEKADER, Pamukkale Belediyesi ve İnsani Yardım Derneği’nin işbirliğiyle giyim, gıda ve çocuk oyuncaklarının bulunduğu Suriye’ye yardım TIR’ı, Denizli’den yola çıktı.

TIR, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İnsani Yardım Derneği Denizli Şube Başkanı Bekir Mert ile DEKADER yetkililerin katıldığı törenle Suriye’ye uğurlandı. Başkan Gürlesin, burada yaptığı açıklamada, Suriye’de yardım bekleyen 2 milyon dolayında insanın bulunduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı. Yardımda bulunan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

‘Suriye’deki ihtiyaç sahipleri kardeşlerimize ulaştırılmak üzere, Hayrat Vakfı, Elmas Kalem Derneği, DEKADER ve Pamukkale Belediyesi’nin ortaklaşa organizasyonuyla gıda ve giyim anlamında 1 tır malzemeyi gönderiyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Burada hem sıkıntılı olan insanlara yardımcı olmak hem bizim değerlerimizin paylaşılması anlamında hem de İslam dünyasının o birlik ve beraberliğine örnek olmak adına böyle bir organizasyon düzenledik. Vakfın Türkiye genelindeki 104. Yardım TIR’ıdır. Denizli’den ise 5. yardım TIR’ı olarak Suriye’ye gönderiyoruz. İnşallah bunun arkası gelir. Türkiye’nin ve hükümetimizin tavrı ortadadır. Suriye’de 2 milyon insanın yardıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. AB ülkelerinin yardımları dikkate alındığında buradan yapılan yardımların ne kadar büyük olduğu görülecektir. AB’nin sözde yaptığı yardımları, icraatta yapamadıklarını görüyoruz. AB’nin Suriye’ye yardımı, Türkiye’nin tek başına Suriye’ye yaptığı yardımın yüzde 10’na ulaşamadı. Bu yardımlarımızın devamı gelecektir. Müslüman ülkelerdeki bu çatışmaların biran önce durması için dua ediyoruz. Allah herkesin hayrını kabul etsin.’

HAYRAT İnsani Yardım Derneği Başkanı Bekir Mert de, yardımlar hakkında bilgi verdi. Yardımların arkasının geleceğini ifade eden Dernek Başkanı Mert, ‘İnsani yardım Denizli Temsilciliği olarak bugün 5. Yardım TIR’ını gönderiyoruz. Türkiye’den ise 104. Yardım TIR’dır. Oradaki ihtiyacı olan kardeşlerimize gıda malzemesi, giyecek, yiyecek ve çocuk oyuncakları gibi her türlü malzemeyi göndermeye gayret ediyoruz. Yardımda bulunanlara çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Ardından dualar edilerek yardım TIR’ı Suriye’ye doğru yola çıkı. TIR, Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek Suriye’ye ulaşacak.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.