TAKBİS İle Tavas Belediyesi Protokol İmzaladı

TAKBİS İle Tavas Belediyesi Protokol İmzaladı

İmzalanan protokol sayesinde artık Tavas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde işlemleri online olarak daha hızlı, masrafsız ve güvenli bir şekilde yapılabilecektir.

A+A-

 

TAKBİS protokolü, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile Denizli Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Süleyman Özen tarafından imzalandı. Protokol sırasında Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Halil Nafiz Bayındır, Tavas Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Demir, İmar ve Şehircilik Müdürü Dilek Ercedoğan, Fen İşleri Müdürü Yılmaz İzci ve Şehir Planlamacısı Ayşegül Ozan hazır bulundular.

 

 İmzalanan protokol sayesinde artık Tavas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde işlemleri online olarak daha hızlı, masrafsız ve güvenli bir şekilde yapılabilecektir.

 

 Başkan Akyol, "Tavas Belediyesi olarak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemini(TAKBİS), Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) üzerinde Tavas Belediyesi’nden erişilebilmesi için protokol imzaladık. İmzaladığımız protokol ile artık tapu işlemleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Böylelikle hem vatandaşlarımız hem de belediye çalışanları tapu bilgilerine hızlı ve sağlıklı olarak ulaşabilecekler. Bu bilgileri halkımıza yapacağımız hizmetler noktasında en üst seviyede kullanacağız. İmzaladığımız bu protokol ile tapu bilgileri bir tuş kadar yakın olacak. Vatandaşlarımızın yapacağı işlemlerde yaşanılan zaman kaybını ortadan kaldırmış olacağız. Vatandaşların emlak, imar, çevre temizlik servisi, iş yeri açma ruhsatı gibi benzer işlemlerinde belediyemiz tarafından görülmesi gereken güncel tapu bilgilerine anında ulaşabileceğiz" dedi.

 

 Başkan Akyol, "İş yeri açma ruhsatı, ilan, reklam, emlak vergileri, kamu mallarının tespiti ile her türlü tapu işleminde Tapu Müdürlüğü ile sürekli yazışmalarımız oluyordu. Bu prosedürler, hem zaman hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Tapu ve Kadastro Bilgi sistemiyle işlemler, internet üzerinden daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecektir ve "Sistem sayesinde vatandaşlarımız işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek, güncel tapu bilgilerini onaylattırıp tekrar belediyeye geri getirmelerinin önüne geçilecektir" şeklinde konuştu.

 

Denizli Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Süleyman Özen,  “1999 yılında başlayan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nde (TAKBİS) 55 milyon kayıt bulunduğunu belirterek, "Bunun amacı tapu bilgilerinin ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmasıydı. Bu amaçla bir protokol imzalıyoruz. İnşallah hayırlı olur" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.