Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor

Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan yeni bir yönetmelikle trafikte pek çok alanda yenilik yapılıyor.

A+A-

Getirilen yönetmelikle taksilerin boş dolaşmaları engelleniyor ve düşük emisyon alanları kuruluyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle yeni bir dönem başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “Ulaşımda Enerji Verimliliğinin Artırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” olarak adlandırılan yeni kurallara göre belediyeler ve ilgili bakanlıklar, yakıt tüketiminin takip edilmesi ve çevre dostu araçların kullanılması için ortak olarak çalışacaklar. Özellikle mesainin başladığı ve bittiği sıralarda yaşanan trafik yoğunlukları da bu kapsamda yeniden değerlendirilecek. Hem enerji tasarrufu sağlanması hem de trafiğin rahatlatılması amacıyla iş saatlerinde düzenlenemeler yapılabilecek ve gerekirse uzakta çalışma durumu gerçekleştirilecek.

Taksilerde Yeni Dönem

Yayımlanan yönetmelikte taksicileri de yakından ilgilendiren bir gelişme söz konusu. Bu yönetmelikle birlikte taksiler, trafikte boş gezemeyecekler. Duraklar dışında beklemeleri yasaklanacak ve taksilere özel cepler oluşturulacak.

Tüm bunların yanında, her yıl düzenli olarak tüketim verileri ilgili belediyeler tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına iletilecek. Sürücü kurslarında da öğrencilere temiz çevre ve ekonomik sürüş konularında da bilgilendirmeler olacak. Yapılacak olan çalışmalar 3 yıl içerisinde tamamlanacak ve bu yönetmelik tam anlamıyla hayatımıza girmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.