Tarla faresiyle topyekün savaş

Tarla faresiyle topyekün savaş

Acıpayam'da tarla fareleri ile mücadele devam ediyor.

A+A-

Denizli’nin Acıapayam İlçesi’ne bağlı Gümüş ve Yazır mahallelerinde  İlçe Kaymakamı Karahan  Daştan, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Garnizon  Komutanı Binbaşı  İsmail Güdül,  İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman  Oymak , Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, Ziraat Odası Başkan vekili Abdullah Urhan ile İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelinin ve üreticilerin geniş katılımı ile  toplu taramalı tarla faresi mücadelesi yapıldı.

Acıpayam  Kaymakamı Karahan Daştan, “Bu mücadele hepimizin mücadelesi. Bizle rde Kaymakamlık, Belediye ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çiftçi kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız’’  dedi.

 

Acıpayam İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman Oymak, “Geçtiğimiz yıl ilçemiz genelinde büyük zarara yol açan fare ile mücadeleye İlçe Tarım Müdürlüğü olarak büyük önem veriyoruz. Teknik personelimiz ile her gün aralıksız 3-4 mahallemizde program yaparak çiftçilerimizle toplu taramalı mücadele ile farenin işlev gördüğü deliklere zehirli buğday bırakıyoruz. Bir gün sonrada doğada diğer  canlıların zarar görmemesi için ölen fareleri gömülmesini öneriyoruz.  İnşallah mücadelemizde başarıya ulaşacağız. Bize bu konuda destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların  ardından bütün çiftçilerle birlikte örnek tarlaya gidilerek tarla faresinin yaşamı ve faaliyetleri anlatılarak zehirli buğday uygulaması ve tarla tarama uygulaması yapıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.