Tatil Dönüşünde Bunlara Dikkat Edin!

Tatil Dönüşünde Bunlara Dikkat Edin!

Uzmanlar tatil dönüşü alınan kilolara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

A+A-

Önümüzdeki hafta okulların açılacak olmasıyla birlikte birçok aile tatilden döndü. Tatilde rahat beslenme ve her şey dahil otellerin sunduğu yiyeceklerden dolayı kilo alımı birçok kişinin sorunu haline gelirken alınan kiloları verme konusu da hepimizin bildiği gibi kolay olmayabiliyor. Uzmanlar tatilde alınan kiloların tatil dönüşü dikkatli beslenme ile verilebileceğine dikkatleri çektiler.

“Yiyecekleri kontrollü yemeliyiz”

Konu ile alakalı uzmanlar şu açıklamayı yapıyor:

“Sağlığımızı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitemizi yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarda ve uygun saatlerde bilinçli bir şekilde tüketmek gerekir. Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarımızı tatil ve seyahatlerimizde de devam ettirmeliyiz. Tatil döneminde kısa bir süreliğine de olsa beslenme düzenimiz, öğün saatlerimiz değişse bile öğün düzenimizi bozmadan belirli aralıklarla beslenmeliyiz. Yemeyi özlediğimiz veya sevdiğimiz besinleri tüketirken sıklığına dikkat edilmeli, fazla miktarda tüketebileceğimiz yiyecekleri kontrollü yemeliyiz”

Günde en az 8 bardak su tüketimine dikkat edilmelidir”

“Açık büfe ana yemeklerde tercihinizi salata, sebze, yoğurt, cacık, ızgara et çeşitlerinden ve tam tahıl ekmeği, bulgur ya da kuru baklagillerden yana kullanabilirsiniz. Tatlı tüketmek istediğiniz zaman yemeklerden 2 saat sonra olacak şekilde tercihiniz sütlü tatlı ya da dondurma olabilir. Asitli içecekler yerine ayran, su veya şekersiz limonata tercih edebilirsiniz. Tüketilen meyve miktarına da dikkat edilmesi gerekir. Posa oranı yüksek olan şeftali, armut, kayısı, kiraz veya erik tüketilebilir. Ödem, hazımsızlık ve şişkinlik problemleriyle karşılaşmamak için günde en az 8 bardak su tüketimine dikkat edilmelidir”

(İHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.