Tavas Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Tavas Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Tavas Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan programa katılım yoğundu.

A+A-

Tavas Yeni Cami Konferans Salonunda gerçekleşen programa Tavas Kaymakamı Osman VAROL, Belediye Başkanı Turhan Veli AKYOL, İlçe Müftüsü Recep BALABAN ve çok sayıda kadın katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. Asiye KARTAL, Yrd Doç Dr. İlgün ÖZEN ÇINAR ve Öğr. Gör. Nazan KOŞTU "Kadının Toplumdaki Yeri" ve "Kadına Şiddet" konularında konferans verdiler. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli AKYOL, konuşmasında; “Dinimize, ahlaki ve toplumsal değerlerimize göre kadın başımızın  tacıdır, evimizin, işimizin, aşımızın tadıdır, tuzudur. Gerek evimizde olsun, işimizde olsun hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadın baş tacıdır, emanettir ve öylede kalmalıdır. Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. Kadınlarımıza verdiğimiz değeri sadece 8 Mart'la sınırlandırmamalıyız. Biz üzerimizdeki sorumluluğun idraki içindeyiz.Dünyanın en ekonomik enerjisi tebessümü kadınlarımızın  yüzünden eksilmesin. Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip  olan,varlıklarıyla onurlandığımız; huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, hayatın her alanında fedakarlığı,  üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin mimarları olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.” dedi.

Tavas Kaymakamı Osman VAROL, konuşmasında "Kadınların toplumumuzda, inancımızda ve tarihimizde yeri yadsınamayacak kadar önemlidir. Her  zaman kadınlarımızın sevincini, derdini paylaşmaya hazırız. Yaşam süremizin her alanında ihtiyacımız olan bizleri şefkatle yetiştiren,bizi  biz yapan fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü en içten  dileklerimle kutluyorum" dedi. İlçe Müftüsü Recep BALABAN, konuşmalarında "Cennet anaların  ayakları altındadır" hadisiyle şereflendirilen bir topluluk olarak  kadınlarımız çok büyük bir öneme sahiptir. Tavas olarak bütün kurumlar  üzerimize düşen görevleri eksiksiz yapmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.