Tavas, Festivaline Hazır

Tavas, Festivaline Hazır

Milli Mücadeleye ilk destek veren ilçe Tavas’ta Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali heyecanı başladı.

A+A-

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında bu sene 3. yapılacak olan Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat festivali hakkında bilgilendirme yaptı.

Özetle İnamlık şunları söyledi:

15 Mayıs 1919’da İzmir’in Yunanlılarca işgalinin ardından Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin direniş çağrısı ilk yanıtını Tavas ilçesinden aldı. 16 Mayıs 1919 tarihinde Denizli’de başlatılan direnişin ilk neferi Tavas oldu ve Tavas Belediyesi tarafından 16 Mayıs 1919 Zeybekler Günü ilan edildi.

Dağların siper ettiği Tavas, yüksekleri mekan edinen EFE’lerin diyarı oldu ve Efe denince akla ilk gelen oyun olan ‘zeybek’ Tavas için ayrı bir anlam ifade etti.

Tavas’a ait bu değerlerin tanıtılabilmesi amacı ile 18, 19, 20 – 21 Temmuz 2019 tarihlerinde bu sene 3. Yapılacak olan Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, 18 Temmuzda Belediye meydanından çelenk koyma töreni ile başlayacak.

4 gün sürecek festivalde pek çok ünlü sanatçı yer alacak. Ayrıca Türkiye’nin gençleri Zeybekler Diyarında buluşuyor sloganı ile ülkenin dört bir yanından gelecek olan Düzenlemeli ve Düzenlemesiz kategorilerinde 28 ekipten 1000 dansçı yarışacak. Bunun yanından sergiler, paneller ve pek çok etkinlikte festivalde olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.