Tavas'ta Tarım Devrimi

Tavas'ta Tarım Devrimi

Tavas'ın tarıma dayalı ekonomisinin gelişmesinde her zaman öncü olan ve desteğini her daim sürdüren Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas ovasında artan ürün çeşitliliklerini yerinde görmek için arazideydi.

A+A-

Başkan Akyol, 12100 m2 alanda 450 tane erik ağacını toprakla buluşturan ve üretimini yapan çiftçi Ahmet İsen'i ziyaret etti.

Tavas-Kale-Beyağaç sebze ve meyve üretici birliklerini kurarak 3 ilçenin üreticilerini bir araya getirmeyi hedeflendiklerini belirten Başkan Akyol, "Tabiat tüm güzelliğiyle bize merhaba diyor. Tavas Ovası çok farklı ürün desenleriyle ve farklı bölümlerle ithalat ve ihracatta Türkiye'de ses getiren ve söz sahibi olan bir bölge haline gelmeye başladı. Bölgenin ürün çeşitliliği konusunda uygun iklim özelliklerine sahip olması dolayısı ile ürün desenini çeşitlendirmek, üreticimizin gelir düzeyini yükseltmek ve bu konuda çiftçilerimizi bilinçlendirerek onları daha iyi ve kaliteli ürün yetiştirmeye teşvik ediyoruz. Tavas, tarım potansiyeli oldukça yüksek bir ilçemiz. Ancak bu potansiyeli sağlıklı, kaliteli ve katma değerli ürün yönetimine dönüştürmek ve bu ürünleri pazarlayabilmek de çok önemli. Tarım ve tarım ekonomisinin gelişmesi, ürün deseninin arttırılması için elimizden gelen desteği sürdüreceğiz. Amacımız her alanda olduğu gibi tarımda da inceleme ve çalışmalarda bulunarak verimliliğin artmasını sağlamaktır.

Tavas Ovası bugün karpuzuyla, kavunuyla, meyve çeşitlerindeki ayvasıyla, narıyla, ceviziyle, bademiyle, kirazıyla, eriğiyle çok geniş ürün yelpazesine sahip bir konuma geldi. Çiftçimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimize bol kazançlı bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum"  dedi.

Angeleno, Friar ve Black Diamond cinsi erik üretimini yaptıklarını ifade eden üretici Ahmet İsen, "Bereketli olan topraklarımızdan ne eksen ne diksen fazlasıyla geri alıyorsun, 450 adet erik ağacımız var ve verimliliği gayet güzel. Belediye Başkanımız bizim her daim yanımızda. Hem bilgilendirme hem de birlik olma adına Tavas'ta güzel işlere hep birlikte imza atıyoruz.Devletimizin üreticiye vermiş olduğu desteklerden dolayı çok memnunuz. Tavas'a yatırım yapacak olan üreticilerimiz ve yatırımcılarımız hiç korkmadan buraya gelebilirler. Yatırımlarını Tavas'ımıza yapabilirler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.