Tecrübeler Bu Çalıştayda Paylaşıldı

Tecrübeler Bu Çalıştayda Paylaşıldı

Pamukkale Teknokent ile Aynes Firması işbirliği çalıştayını yaptı.

A+A-

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Aynes Gıda A.Ş. firması arasında ortaklığın artırılması, PAÜ’deki akademisyenlerin bilgi ve tecrübesinden Aynes firmasının en iyi biçimde yararlanabilmesi ve Teknokent’le ortaklaşa yapılabilecek projeler  ile alakalı görüş alışverişi yapılmak üzere işbirliği çalıştayı yapıldı.

Çalıştay birçok bölümden akademisyenin katılımı ile yapıldı. İlk oturumda Teknokent Gen. Müd. Yrd. Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan Teknokent ile alakalı katılımcılara bilgi verdi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içinde faaliyette olan firmaların devletçe desteklendiğini, Arge ve İnovasyon bakımından TGB’lerin öneminden bahsetti. Daha sonra Pamukkale TTO birimi temsilcisi, Ar-Ge ve Tasarım merkezi teşvikleri ile alakalı katılımcılara bilgi verdi. Teknokent Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılan programın ilk oturumu soru-cevap kısmı ile bitti.

Birikimler Paylaşıldı

Çalıştayın 2. Oturumu Aynes firma yetkilileri ile beraber 23 akademisyenin katılımı ile yapıldı. Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, Doç. Dr. Mehmet Orhan ve Aynes CEO’su Murat Hocalar’ın moderatörlüğünde yürütülen çalıştayda, Aynes firması ile kararlaştırılan yaklaşık 55 konu görüşüldü. Programda; satış pazarlama ve insan kaynakları, finans tedarik zinciri, kalite üretim, makine enerji, bilgi sistemleri-dijitalleşme-endüstri 4.0 ve lojistik adı altında toplam 6 masa kuruldu. Akademisyen ve Aynes firma yetkileri uzmanlık alanlarına göre ilgili masalarda belirlenen konular hakkında bilgi ve birikimlerini paylaştı. Etkinliğin sonunda masalarda sözcü olarak belirlenen uzmanlar tüm salona ekip halinde görüştükleri konular hakkında bilgi verdi.

Programda son olarak Teknofest 2019 yüksek irtifa roket kategorisi Türkiye birincisi “Hazar Takımı”, Aynes yetkilileri ile çalışma alanlarında ziyaret edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.