Termik Santral Mücadelesi Sürüyor

Termik Santral Mücadelesi Sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü’nün, termik santrale karşı mücadelesi devam ediyor.

A+A-

Evvelki gün Tavas Avdan Mahallesinde termik santralin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar, bu gün de Denizli Valisi Hasan Karahan'ı Makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Vali Hasan Karahan’dan korona virüs salgınına karşı Denizli'de yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgi alan Çavuşoğlu ve Sancar, Tavas'a yapılması düşünülen termik santral hakkında çekincelerini dile getirdiler.

Yenilenebilir Enerjiye Yönelmeli

Dünyada terk edilen termik santral teknolojisi yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi gerektiğini belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Tavas’a bağlı Avdan Mahallesi verimli tarım arazilerinin yanı başında. Faaliyete geçmesi durumunda Tavas ve Kale ilçelerinde tarım arazileri büyük zarar görecek. Denizli şehir merkezinde de hava kirliliği artacak. Yanı başımızda Yatağan örneği varken Tavas'a yapılacak termik santral projesinden derhal vazgeçilmelidir. Ülke olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz. Vali Bey'e de konuyla ilgili çekincelerimizi ilettik. Kendilerinin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Termik santral doğaya ihanettir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.